HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Atatürk’ün 100 yıl ileriyi gördüğüne tanık oluyoruz

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Turgay Can Kızılırmak’ı cenazesi sonrası CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bir araya geldi.

Görmez'in görüşmede Kılıçdaroğlu'na, "Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl ileriyi gördüğüne tanık oluyoruz” dediği öğrenildi.

İstanbul'daki terör saldırısında yaralanan ve hastanede şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Turgay Can Kızılırmak'ı son yolculuğuna uğurlamak için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınan cenaze namazına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i makamında ziyaret etti.

Habertürk’te yer alan habere göre; Görmez, “Uzun aradan sonra bir kahve içmeye geldik. Atalarımız boşuna ‘Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır demiyorlar” diyen Kılıçdaroğlu'na ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Pakistan izlenimlerini aktardı. Türkiye'nin, İslam dünyasında önemli bir noktada durduğuna dikkat çeken Görmez'in, “Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı dinimizin yeni nesillere doğru aktarılması noktasında önemli bir işlev görüyor. Bugün yaşadığımız dünyaya baktığımızda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl ileriyi gördüğüne tanık oluyoruz” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu da Atatürk tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cumhuriyet'in en önemli kurumlarından biri olduğuna işaret ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerini önemsiyoruz. Son dönemde kaçak yurtlarda yaşanan olaylar da bize Diyanet'in önemini bir kez daha gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bazı konularda daha cesur olmalı” ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler