HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 muhtemel Diyanet sınav takvimini yayınlandı

Diyanet sınav takvimi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinden yayınlandı. Sınav takviminin yayınlanmasıyla birlikte 2016'da yapılacak Diyanet sınav tarihleri de belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 muhtemel Diyanet sınav takvimini yayınlandı

2016 Yılı Muhtemel “Diyanet Sınav Takvimi” Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sitesinde yayımlandı. Hafızlık sınavından hac sınavına, yurtdışı sınavından nakil sınavına kadar tüm sınavların hangi ayda yapılacağını bildiren Diyanet sınav tarihlerinin değiştirilebileceği de ifade edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi:

1. Başkanlığımızca yapılması planlanan sınav ve tarihleri muhtemeldir. İhtiyaç görülmesi halinde Başkanlığımız sınav ve tarihlerinde değişiklik yapabilir.

  1. Sınav takviminde yer alan bazı sınavlar Başkanlığımızca başka bir kuruma yaptırılacağından, muhtemel sınav tarihi, ilgili kurumlarla yapılacak olan nihai protokol sonucunda belirlenecektir.Bu sınavlar için tarih değişikliği yapılabilir.
  2. İhtiyaç olması halinde Başkanlığımızca sınav takviminde yer almayan sınav/sınavlar açılabilir.
  3. Sınav başvuru tarihleri, başvuru şekli, adaylarda aranılacak şartlar ve sınavlara ilişkin diğer hususlar her sınav öncesi Başkanlığımız internet sitesinde yayımlanacak ilgili duyuruda ilan edilecektir.

2016 DİYANET SINAV TAKVİMİ

2016 yılı Diyanet sınav tarihlerine göre Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Hafızlık Tespit Sınavı ocak ayında, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Uzman Vaizlik, Kur'an Kursu Uzman Öğreticiliği, Uzman İmam-Hatiplik ve Başmüezzinlik gibi Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı ocak ayında, yine İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Yardımcılığı Yarışma Sınavı ocak ya da şubat ayında, Diyanet İşleri Uzman Yardımcılığı Sınavı ocak-şubat ayları arasında, Görevde Yükselme Sınavı şubat ya da mart ayında, Vaizlik Giriş Sınavı, Şubat ya da Mart ayında, Murakıplık Giriş Sınavı şubat-mart aylarında, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne bağlı Müşavirlik-Ateşelik Koordinatörlük Sınavı şubat-mart aylarında, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na bağlı Müfettiş Yardımcılığı Sınavı şubat-mart aylarında, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Hac Din Görevlisi ve Diğer Görevliler Sözlü ve Mülakat Sınavı şubat ya da mart aylarında, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sözleşmeli İmam-Hatip Alım Sınavı Mart-Nisan aylarında, Şöför Alım Sınavı mart ya da nisan ayında, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) Nisan ayında, İlçe Müftülüğü Sınavı Nisan-Mayıs ayında, İhtisas Kursu Giriş Sınavı (Yazılı, sözlü ve uygulamalı) Nisan-Mayıs aylarında, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Hac Sağlık Personeli Seçme Sınavı nisan-mayıs aylarında, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne bağlı Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) Seçme Sınavları mayıs-haziran aylarında, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2. Hafızlık Tespit Sınavları temmuzda, Yetiştirilmek Üzere Yurtdışına Gönderilecek Personel Sınavları, haziran-temmuz-ağustos aylarında, Başkanlık Personeli İçin Kurum İçi Naklen Alım Sınavı (Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlık ), eylülde, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne bağlı Yurtdışında Sözleşmeli Din Görevlisi Sınavı ekimde, 3. Hafızlık Tespit Sınavı, ekimde, Umre Din Görevlisi Sözlü ve Mülakat Sınavı Kasım'da, Yurtdışı Hafızlık Tespit Sınavı Kasım'da, Yurtdışı Din Görevlisi Sınavı, kasım-aralık aylarında, açıktan atama izni verilmesi halinde Açıktan Atama Sınavı, kasım ya da aralık aylarında gerçekleştirilecek.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler