HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet-Sen'den Oktar hakkında suç duyurusu

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasınca, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik açıklamaları nedeniyle Adnan Oktar hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunulacak

Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) tarafından, Adnan Oktar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik açıklamaları nedeniyle 81 ilin savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Diyanet-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Oktar'ın, Diyanet İşleri Başkanlığına hakaret ederek gerçek niyetini ortaya çıkarttığı kaydedildi.

"Diyanet-Sen olarak farkında olduğumuz bu çirkin dili kınıyor ve lanetliyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, din görevlilerine yönelik hiçbir hakaretin hakkaniyet taşımadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Memleketin manevi zırhını kuşanan gönüllü erleri için itibarsızlaştırıcı her cümlenin manevi değerlere saldırı" anlamı taşıyacağı kaydedildi.

"Bu milletin örfünü, adetini hiçe sayarak, kendince yeni bir din oluşturma gayreti karşısında, tepkimizi en üst perdeden göstermeye hazırız." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, yeni bir din oluşturma gayreti karşısında en üst perdeden tepki gösterileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu ülke, geçmişinde nice sahte peygamberler iddiasıyla, nice sahte mehdi iddialarıyla karşı karşıya bırakılmış, dinin gerçek savunucuları susturulmuştur. Bugün suskunluğun artık eskisi gibi olmayacağı aşikardır. Siyonist güçleri arkasına alıp bu ülke sınırları içinde dini saldırı metotlarına yeni bir metot ekleyen bu ahlaksız yapı karşısında da susmayacaktır. Unutulmamalıdır ki manevi zırhını kuşanan hiçbir Müslüman, yapılmakta olan bu alçakça saldırılar karşısında deve kuşu tepkisi vermeyecektir."

Açıklamada, Oktar hakkında yarın ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, ardından Diyanet-Sen'in şubeleri aracılığıyla diğer tüm illerdeki savcılıklara suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler