HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanette deprem

Diyanet'in kadın faaliyetlerinde modern bir çizgi oluşturan ve son olarak “Butto modeli” başörtüsüyle dikkati çeken Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu görevinden alındı.

Diyanette deprem

Kulislerde Sucu’nun başörtüsü konusundaki yaklaşımı ve örtünme şekli nedeniyle görevden alındığı iddiaları konuşulurken, Diyanet İşleri Başkanlığı olayı “yeniden yapılanma” olarak gerekçelendirdi.

Görevden almanın, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Mehmet Görmez’in atanmasından hemen sonra gerçekleşmesi dikkati çekti. Merkezin kuruluşundan beri 14 yıldır birlikte çalıştıkları Sucu’nun görevden alınmasına tepki gösteren Kadın Merkezi Faaliyetleri Yönetimi’nin pazartesi günü toplu istifalarını açıklaması bekleniyor.

ŞAŞKINLIK YARATTI

Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü Sucu’ya dün öğleden sonra görevden alındığına dair tebligat yapıldı. Yönetimini çoğunlukla kadınların oluşturduğu merkezde ve Diyanet teşkilatında görevden alma kararı şaşkınlık yaratırken, kulislerde, 1996’da merkezi 20 kişiyle birlikte kuran ve 14 yıldır başkanlığını yürüten Sucu’nun, başörtüsü konusundaki yaklaşımı ve örtünme şekli nedeniyle görevden alındığı iddiaları yayıldı.

Kadın Merkezi Faaliyetleri Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut, görevden alma gerekçesi ve görevden alma yöntemi konusunda rahatsızlık duyduklarını belirterek, toplu istifa sinyali verdi. Karabulut, yeni Diyanet İşleri Başkanı Görmez’le Sucu arasında bir sorun yokken neden böyle bir tutum sergilendiğine anlam veremediklerini söyledi.

BUTTO MODELİ BAŞÖRTÜSÜ

Ayşe Sucu, son olarak, CHP’nin sıcak baktığı “Butto modeli” başörtüsü takması ile dikkati çekmişti.
1996’da kurulan ve 12 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük kadın kuruluşu olan Diyanet Vakfı’nın Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanı Sucu, kısa zaman önce “Türban İslam’ın önşartı değildir” sözleriyle dikkati çekmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler