HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanetten 'kürtaj' tartışmalarına son nokta!

Diyanet Dergisi’nin haziran sayısında yer alan Fıkıh Köşesi'nde Din İşleri Yüksek Kurulu’nun kürtajla ilgili yazısı yer aldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Diyanet Dergisi’nde yer alan kürtaja ilişkin değerlendirmesinde, "Çocuklarınızı yoksulluk korkusuyla öldürmeyin" ayetinin İslam'ın anne karnındaki çocuğun düşürülmesini ve aldırılmasını kabul etmediğini ortaya koyduğu bildirildi.

Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden kürtaj tartışmalarına dini açıdan açıklık getiren Din İşleri Yüksek Kurulu, insanın yaşama hakkının erkek spermi ile kadın yumurtasının birleştiği ve döllenmenin başladığı andan itibaren Allah tarafından verilen temel bir hak olduğu ve bu safhadan itibaren anne-babanın da dahil hiç kimsenin bu hakka müdahale etmesine izin verilmediğini belirtti. Ayet ve hadislerde yer alan genel prensip ve özel hükümlerin anne karnındaki ceninin dinen meşru sayılan haklı bir gerekçe olmadıkça düşürülmesine, aldırılmasına ve gebeliğe son verilmesine müsaade etmediğini bildiren Din İşleri Yüksek Kurulu, "Çocuklarınızı yoksulluk korkusuyla öldürmeyin" ayetinin Hz. Peygamber’in kasten çocuk düşürenin veya buna sebep olanın maddi tazminat ödemesine hükmetmesini ve anne karnındaki çocuğun hayat haklarını da güvence altına aldığını vurguladı. Diğer taraftan Hz. Peygamber’in bu tavrının söz konusu fiili cinayet olarak değerlendirdiğini gösterdiği belirtilerek, bu itibarla İslam'ın annenin hayatını doğrudan etkileyecek tıbbi bir zaruret bulunmadıkça anne karnındaki çocuğun düşürülmesini veya aldırılmasını kabul etmediği vurgulandı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler