HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden kapatıldı

24 Mayıs 2014 tarihinde karakol ve baraj yapımını bahane ederek eylem yapan PKK'ya müzahir gruplar, Kandil ve İmralı'dan gelen açıklamaların ardından bıraktıkları eylemlerine yeniden başladı.

Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden kapatıldı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında bir grup Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapattı. Genelkurmay Başkanlığı, "Bölücü terör örgütüne müzahir unsurlar tarafından, Diyarbakır-Bingöl karayolu Diyarbakır Hani Çağıl Mezrası Bölgesinde 35-40 araç durdurularak trafiğe kapatılmıştır" açıklamasını yaptı.

24 Mayıs tarihinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve PKK'ya müzahir gruplar tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunda başlatılan ve birçok noktada hendek kazılarak araçların geçişlerine izin verilmeyen eylemde toplam 4 kişi hayatını kaybetmişti. 2 kişi güvenlik kuvvetlerine atmak üzere bomba hazırlarken yaptıkları bombanın patlaması sonucu hayatını kaybederken, 2 kişi ise çıkan olaylarda yaralanarak kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş ve olaylarda 32'si asker olmak üzere toplam 92 kişi yaralanmıştı.

Çok sayıda gözaltının yaşandığı olaylarda 3 uzman çavuş kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Terör örgütü müzahir grupları tarafından 24 gün boyunca devam ettirilen yol kapatma eyleminde çok sayıda araç yakılmıştı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler