HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü görevden alınıyor mu?

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün görevden alınması için kararname hazırlandığı ve Cumhurbaşkanı'nın onayına gönderildiği öğrenildi. Böğürcü ise, görevinin başında olduğunu açıkladı.

Şehit Mehmet Uyar'ın cenaze törenine katılan Böğürcü ise, çıkan haberleri yalanlayarak görevinin başında olduğunu açıkladı.

HDP’nin 5 Haziran’daki Diyarbakır mitingine bombalı saldırının failine, askerlik şubesine gitmesi için tebligat yapıldığı ancak kaldığı otel bilindiği halde işlem yapılmadığı iddia edilmişti.

HABERLER MORAL BOZMAYA YÖNELİK

Şehit polis Mehmet Uyar için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Böğürcü, hakkında çıkan haberlerin moral bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

Böğürcü, "Görevimin başındayım. Görev verildiği gibi de alınabilir. moralimizi bozmaya yönelik bu haberler mücadele azmimizden bir şey eksiltmeyecek. Bir yanda kalleşliğin sembolü olan terör örgütü diğer tarafta manevi değerleri sömürmeye çalışan zavallılar. Devletin gücü hepinize yetecektir. Dahili ve harici düşmanlarla savaşıyoruz." diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmada iki emniyet başmüfettişi görevlendirilmişti. PKK’nın dağ kadrosunda bulunan Dedrettin Güçlü de Böğürcü'nün görev yaptığı dönemde Diyarbakır'da devlet hastanesinden firar etti.

Kobani eylemlerinde ise Diyarbakır'da 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler