HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır karıştı

Diyarbakır’da kendilerine ’Amed Halk Cephesi’ adını veren grubun, ’Berkin Elvan ile Uğur Kaymaz’ın katilleri cezalandırılsın’ başlığıyla bildiri dağıtmasına polis engel olmak isterken olaylar çıktı.

Diyarbakır karıştı

Polis, direnen gruba biber gazıyla müdahale ederken, grup üyelerini yaka- paça gözaltına alırken arbede oldu. Çevrede toplananlar polisi tepki göstermesi üzerine, bir sivil polis ise elindeki sopayla bildiri dağıtan gençlerin yanı sıra bazı kişilere rast gele vurdu.

Diyarbakır’da kendilerine ’Amed Halk Cephesi’ adı veren bir grup Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde, ’Uğur Kaymaz ile Berkin Elvan’ın katilleri cezalandırılsın’ başlıklı bildiri dağıtmak istedi. Polis, grupta bulananlara dağılmaları konusunda uyarıda bulunduktan sonra müdahale etti. Çevik kuvet ekipleri, grup üyelerini yaka paça gözaltına aldı. Cadde üzerinde yere yatırılan kişilerin gözaltına alınmasını tepki gösteren arkadaşlarına da polis biber gazıyla müdahale etti.

Grup üyelerinin yaka paça gözaltına alınmasına çevrede toplananlar polisi yuhalayarak tepki gösterince ortalık karıştı. Çekip kuvvet ekipleri toplananlara gaz sıkarken, bir sivil polis memuru elindeki sopayla Amed Halk Cephesi üyelerinin yanı sıra kaldırımda toplanan bazı kişilere de rast gele vurdu. Bunun üzerine çevrede bulunanlar ile polisler arasında kısa süreli arbede olurken, bu sırada atılan taşlar bir esnafa isabet etti. Başından yaralanan esnaf arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılırken, polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler