HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır Sur'dan acı haber: 1 astsubay şehit

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan Astsubay Mehmet Ali Dinç, kaldırıldığı Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde açılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık 2015 tarihinden sokağa çıkma yasağı konularak başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Bölgede dün gece çıkan çatışma sırasında 3 asker yaralandı. Askerlerden, PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği kanas ile açtığı ateşle ağır yaralanan Astsubay Mehmet Ali Dinç, kaldırıldığı Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şehit Astsubay Mehmet Ali Dinç'in cenazesi, bugün Asker Hastanesi'nde düzenlenecek uğurlama töreni ile memleketi Malatya'ya gönderilecek.

GENELKURMAY: 1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 1 astsubayın şehit olduğu çatışmayla ilgili olarak bugün saat 09.00'da yapılan açıklamada şöyle denildi:

"16 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu biri ağır olmak üzere 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralanan silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 23.45’te şehit olmuştur. Gün içerisinde çıkan çatışmalarda bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

MALATYA'DAKİ BABA EVİNDE YAS VAR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Astsubay Mehmet Ali Dinç'in Malatya'daki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehidin merkez Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer, baba Ramazan ve anne Nuran Dinç'e acı haberi verdi.

Anne Nuran Dinç, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı.

Bekar olduğu öğrenilen Dinç'in babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin Ankara'dan geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç için cenaze töreni düzenlendi. Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Adem Hududi, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şehidin amcası Mehmet Alp Dinç, kuzeni Mehmet Dinç ile bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cenazenin alana getirilmesiyle başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, “Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği, demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
Tören şehit için dua edilmesinin ardından sona erdi. Şehidin cenazesi defnedilmek üzere Malatya’ya gönderildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler