HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 astsubay yaralandı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda 1 uzman çavuşun şehit olduğunu, 1 astsubayın yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Dicle'de devam eden operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir uzman çavuşun şehit olduğu, bir astsubayın hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı kaydedildi. Bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu terörist ve işbirlikçileri tarafından örgütsel faaliyet amacıyla kullanılan yasa dışı yapılar tahrip edilmiş, bölgede tuzaklanmış halde bulunan 8 adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiş, bir mağara içerisinde yapılan aramada 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Biksi makinalı tüfek, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 20 adet mutfak tüpü ve çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Silvan'da devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise, tespit edilen sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği, bölgede tespit edilen 4 adet el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Erzurum Şenkaya'da devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel döküman ele geçirildiği ifade edildi.

10 TERÖRİST TESLİM OLDU

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 10 teröristin Şırnak Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Yine Şırnak'ta bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu, Mardin'de ise "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak” suçundan yakalanan 2 şahsın gözaltına alındığı ifade edildi.

Gaziantep İslahiye'de Hassa yolu üzerinde 2 adet el yapımı patlayıcının tespit edildiği ve yerinde imha edildiği belirtildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler