HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da 16 adreste eş zamanlı operasyon: 11 kişi yakalandı

Bölücü terör örgütünün finans temin etmesine aracılık etme suçundan hakkında tahkikat başlatılan toplam 11 şüpheli hakkında 16 ayrı adreste eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Kasım 2014 tarihinde yapımı devam eden Baraj inşaatlarını üstlenen firmalardan bölücü terör örgütü tarafından baskı yapılarak haraç istendiği ve haraç vermeye direnenlere iş bıraktırıldığı bilgisi alınarak, suçun aydınlatılması maksadıyla çalışmalara başlandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğünce yaklaşık 8 ay boyunca titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda; bölücü terör örgütü mensuplarının haraç almak için bölgedeki işadamlarını Irak'ın kuzeyine çağırdığı ya da belli kişilere ödemeler yapma konusunda baskı yaptığı tespit edildi.

Yapılan takip sonucunda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla; bölücü terör örgütünün finans temin etmesine aracılık etme suçundan hakkında tahkikat başlatılan toplam 11 şüpheli hakkında 16 ayrı adreste zırhlı araçlar ve helikopter desteğinde, Jandarma Adli Kolluk Birimleri, Jandarma Özel Harekât Timleri ve Polis Özel Harekât Timlerinin katılımıyla bugün saat 04.30'ten itibaren eş zamanlı olarak Ergani, Yenişehir, Çermik ve Bağlar İlçelerinde operasyon icra edildi.

Operasyon neticesinde, 11 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılırken şüphelilerin ev ve işyerlerinde eş zamanlı olarak yapılan arama faaliyetinde; 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 7 adet tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 9adet Kaleşnikof şarjörü, 9adet tabanca şarjörü, 733 adet Kaleşnikof fişeği, 135 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 189 Adet 9 mm tabanca fişeği, 99 adet 7,65 mm tabanca fişeği, 11 adet av tüfeği fişeği, 13adet cep telefonu ve sim kart ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nin konuya ilişkin açıklamasında, "Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve Terörle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" vurgusu yapıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler