HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da bir polis daha şehit oldu

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldürülmesinden önceki silahlı saldırıya uğrayan polislerden şehit olanların sayısı 2'ye yükseldi.

Öte yandan, Polislere yapılan saldırının görüntüleri MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntüler, olayın seyrini değiştirdi. Görüntülerde olay yerine gelen bir ticari taksinin yavaşlamaya başladığı anlarda sivil polislerin taksiye doğru yaklaştığı ve bir polisin aracın kapısını açtığı anda vurulup şehit olduğu bir polisin de yaralanarak ticari taksinin önüne düştüğü görülüyor.

Saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

Diyarbakır Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü ve bir polisin şehit olduğu saldırı sırasında yaşananlar Mobese kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma yer alıyor.

Diyarbakır'da çıkan çatışmalarda polis memuru Ahmet Çiftaslan şehit oldu. Sivil polisin vurulma anı güvenlik kamerası görüntülerine de yansıdı. Görüntülerde bir ticari araçtan polis memuruna ateş açılması, polisin yere düşmesi ve teröristlerin kaçma anı görülüyor.

VALİLİK: 2 POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Diyarbakır Valiliği, Sur İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan polislerin sayısının 2'ye yükseldiğini ve Tahir Elçi'nin öldürüldüğü bölgede inceleme yapan aralarında savcıların da bulunduğu heyete ateş açıldığını açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında ilimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuzda yaralanmıştı. Olayda başından yaralanan 1 polis memurumuz tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olmuştur.

Gündüz saatlerinde olayın vuku bulduğu yerde; içinde savcılarımızın da yer aldığı olay yeri inceleme ekibinin çalışma yaptığı bölgeye ateş açılmış, herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Ayrıca olay yeri inceleme ekibinin güvenliğini sağlamakla yükümlü 1 adet kobra tipi aracın geçişi sırasında tuzaklı bombanın patlatılması sonucu araçta bulunan 3 Polis Memuru hafif şekilde yaralanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ŞEHİDİN ADI VE MEMLEKETİ BELİRLENDİ

Diyarbakır’daki saldırıda şehit düşen polisin adı ve memleketi belirlendi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen polisin adı ve memleketi belirlendi. Şehit polis Ahmet Çiftaslan’ın Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın acı haberi, Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesini yasa boğdu. Babası Ejder Çiftaslan'ın yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenilen polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın acı haberi, yetkililer tarafından Gümüşhane'de, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Fatih Damlıbağ ile evli olan kızı Melike'nin yanında bulunan annesi Süheyla ve kardeşi Mehmet Ali Çiftaslan'a bildirildi.

Şehidin acı haberini alan ailesi ve yakınları yasa boğuldu.

Acı haber üzerine ailenin Diyarbakır'a hareket ederken, yakınları Turanlı Mahallesi'ndeki eve akın etti. Ailenin en büyük çocuğu olan ve 2 çocuk babası olan Ahmet Çiftaslan'ın cenazesinin yarın Kahramanmaraş Ulu Cami'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

BİR TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Tahir Elçi’nin öldürülmesi olayında bir teröristin kimliğinin belli olduğu, polisin yakalamak için operasyona başlatacağı öğrenildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü çatışmanın öncesinde polise saldırı düzenleyen Teröristin kimliği tespit edildi. Diyarbakır polisinin teröristin yakalanması için operasyon başlattığı öğrenildi. Polisin çatışma sonrası kaçan terörislarden birinin kimliğini belirlediğini ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesindeki bazı adreslere yönelik operasyon hazırlığında olduğu iddia edildi.

Teröristi öncelikli olarak sağ elegeçirmeyi hedefleyen operasyona Özel Harekat birliklerinin de destek verdiğini söylendi.

Diyarbakır Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü ve bir polisin şehit olduğu saldırı sırasında yaşananlar Mobese kameralarına saniye saniye yansıdı.

Görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma yer alıyor.

Polis ekipleri, cadde üzerinde bulunan bir taksiye kontrol ettiği sırada taksinin içinden ateş açılıyor.

Açılan ateş sonucu polisler yaralanırken, taksinin içindeki saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

SANİYE SANİYE İLK SALDIRI ANI

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜĞÜ YERDE İKİNCİ SALDIRI

Öte yandan Tahir Elçi'nin öldüğü saldırıdan sonra olay yerinde savcı ve inceleme heyetine de bir saldırı gerçekleştirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bir başsavcı vekili, 2 cumhuriyet savcısı ve baro yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, olay yeri incelemesi için 4 Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeye gitti.Saat 15.00 sıralarında Başsavcı olay yerinde inceleme yaptığı sırada, sokak aralarından otomatik silah ve roketatarla saldırı yapıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler