HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 asker şehit

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görev dönüşündeki askere bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 asker şehit

Diyarbakır Kulp'ta, hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan askerlere, sabah saatlerinde teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda Uzman Onbaşı Mehmet Kara şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Yaralı askerler ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI

Şehit haberi, Uzman Onbaşı Mehmet Kara'nın Kırşehir'deki baba evine ulaştı. Acı haber, askeri yetkililer tarafından aileye duyuruldu.

AİLESİNİN TEK ERKEK ÇOCUĞUYDU

Şehit asker Mehmet Kara 26 yaşındaydı, ailesinin tek erkek çocuğuydu. Bir aydır Diyarbakır'da görev yapıyordu. Nişanlı olan Kara, bir yıl sonra düğün yapmaya hazırlanıyordu.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Panak köyü bölgesindeki HES'in emniyetini sağlayan askerlere 05.50'de teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Saldırıya anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, "Çatışmada kahraman bir uzman çavuşumuz şehit olmuş, kahraman üç personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI DİYARBAKIR'DA

Bu arada Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, birlikleri denetlemek, askeri kurum ve kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak amacıyla bugün Diyarbakır'a gitti.

Valiliği ziyaret eden Çolak, Vali Hüseyin Aksoy ve yardımcıları tarafından karşılandı. Çolak, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Aksoy ile makamında bir süre görüştü.

Çolak, görüşmenin ardından kentteki temaslarına devam etmek üzere valilikten ayrıldı.

Bu arada, Orgeneral Çolak'ın 2009-2011 yıllarında Diyarbakır 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı olarak görev yaptığı anımsatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler