HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da çatışma: 1 şehit

Diyarbakır Valiliği, Kurtuluş Dağı'nda gerçekleştirdiği terör operasyonunda çıkan çatışma neticesinde 1 personel şehit olduğunu, 4 personelin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Diyarbakır’da çatışma: 1 şehit

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hani ilçesinde, PKK mensupları tarafından kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak amacıyla operasyon gerçekleştirdiği belirtilerek, "Sivil vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini, ulaşım yolu çalışmalarını yapan karayolları ekiplerinin emniyetini sağlamak maksadıyla 18 Ağustos 2015 tarihinden itibaren operasyonel faaliyetlere devam edilmektedir. Bu kapsamda Kurtuluş Dağı bölgesinde operasyon icra eden birliklere 27 Ağustos 2015 tarihinde saat:15.40 sıralarında BTÖ mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, yapılan saldırıya anında karşılık verilmiş, BTÖ mensuplarının bulundukları bölgeler ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır" denildi.

Açıklamada, çıkan çatışma sonucunda 1 personelin şehit olduğu, 4 personel hafif şekilde yaralandığı belirtilerek, "2 PKKmensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terör ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler