HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da hayat durdu

Diyarbakır'da BDP'nin isteğiyle bugün başlayacak ve 48 saat sürecek olan kitlesel açlık grevi nedeniyle kentte kepenkler açılmadı.

Diyarbakır'da hayat durdu

Eylem nedeniyle kentte adeta olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, polis araçlarından ise gösterilerin yasaklandığı ve vatandaşların yasağa uymasıyla ilgili Türkçe-Kürtçe anonslar yapıldı.

Diyarbakır'da BDP'nin 48 saat sürecek olan kitlesel açlık grevi çağrısı nedeniyle kepenkler açılmadı. Eczaneler ve fırınlar dışında kentim tümünde kepenkler açılmazken, Diyarbakır emniyet Müdürlüğü ise olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Özel harekat timleri ve çevik kuvvet ekipleri kentin bir çok yerinde güvenlik önlemi alırken, caddeleri dolaşan bir polis aracından ise Valilik tarafından yapılacak eylem ve yürüyüşlerin yasaklandığıyla ilgili anonslar yapıldı.

[

](https://www.mynet.com/diyarbakirda-olaylar-cikti-110100662511)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/diyarbakirda-hayat-durdu-olaganustu-guvenlik-onlemi.../10986/1034538/)

TÜRKÇE-KÜRTÇE UYARI ANONSU

Polis aracından, " 17-18 Kasım tarihlerinde Koşuyolu parkı, Batı kent boş arazisine, Park ormanı, Dağkapı meydanı, Konukevi önü gibi yerlerde yapılacak eylem ve yürüyüşler Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklanmıştır. Söz konusu bu yerlerde yapılacak olan toplanmalara veya eylemlere kademeleri olarak müdahale edilecektir. Tüm Diyarbakır halkına önemli duyurulur" denildi. Polis araçlarından sürekli uyarı anonsları yapılırken, Kayapınar ilçesinin Bayındırlık semtinde bulunan BDP il binasında ise vatandaşlar toplanmaya başladı. BDP il binası çevresindeki cadde ve sokaklarda çevik kuvvet ekipleri panzerler eşliğinde önlem alırken, BDP il binası önünde toplananlara ise polis aracından Türkçe ve ardından da Kürtçe uyarı anonsu yapıldı. Polis aracından "ev bangaminî sêemîne. Ev Çalakî suçe. Bela bibin-3'üncü kezdir çağrı yapıyorum. Bu eyleminiz suçtur, dağılım" anonsu sürekli yapıldı. Bunun üzerine BDP il binası önünde toplananların büyük bölümü parti binasına girdi.

Diyarbakırda hayat durdu | www.mynet.com/video

Kentin bir çok yerinde kapalı kepenkler önünde önlem alan çevik kuvvet ekiplerindeki bazı polislerin ise, verdikleri moladan istifade ederek çıkabilecek olaylar öncesinde karnını doyurması ise dikkat çekti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler