HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da 'Kürdistan' isiml dernek

Diyarbakır'da ilk defa adında 'Kürdistan' kelimesi geçen dernek kuruldu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'yi örnek aldıklarını dile getiren Merdini, hiçbir siyasi örgüt ve partiye bağlı bulunmadıklarını, Molla Mustafa Barzani'yi örnek aldıklarını ancak Irak Kürdistan’ı ile hiçbir bağlarının bulunmadığını ifade etti.

Merdini, "Biz bağımsız hiçbir parti veya örgüte mensup olmayan Kürt gençleri olarak legal sahada daha önce zaten yürütmüş olduğumuz mücadeleyi daha şeffaf ve daha açık bir şekilde yürütmeyi planlıyoruz. Mevcut siyasal hareketler Kürt gençlerine hep farklı kılıklarda elbise giydirmeye çalıştılar. Son otuz yılda mücadele ediyorum diyen Kürt gençleri kendilerini milliyetçi, sosyalist veya İslamcı olarak isimlendirirken ben Kürt’üm demekten adeta utanır hale geldiler" dedi.

Çözüm sürecine destek verdiklerini ve bu süreci olumlu bulduklarını kaydeden Merdini, hiçbir partiye ve ideolojiye kaymadan faaliyetlerini yürütmek istediklerini aktardı. Merdini, “Kürdistan Gençlik Hareketi emir talimat ilişkisini reddeden, bireyin kendi düşüncesinde kendi özgürlüğünü kendi rengi ile mücadele yürütmesini esas gören bir hareket. Bu anlamda bizim mücadelemizin temelinde insan vardır. Biz hiçbir ideolojik düşüncenin gençlerin yaşamından daha değerli olduğunu düşünmüyoruz. Türk ve Kürt gençleri değerlidir. Bu anlamda bölgemizde 30 yıldır yürütülen savaşın sona ermesi tabi ki olumlu buluyor ve destekliyoruz” diye konuştu. Kuruluş işlemleri için Dernekler Masası’na başvurduklarını belirten Merdini, şunları söyledi:“Diyarbakır Dernekler Bürosu’na kendi ismimizle Kürdistan Gençlik Hareketi ismi ile dernekleşme başvurusunda bulunduk. Şu ana kadar dernekler masasında olumlu veya olumsuz herhangi bir yanıtta bulunulmadı. Fakat biz olumsuz bir yanıtta da bulunmamasını umuyoruz.”

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler