HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da polise bombalı saldırı

Saldırı, Lice İlçesi'nin Kulp karayolu üzerinde bugün saat 16.00 sıralarında meydana geldi.

Diyarbakır'da polise bombalı saldırı

PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları el yapımı patlayıcısı polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada 2 polis memuru yaralanırken, araçta da hasar meydana geldi. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlatıldı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Diyarbakır’ın Lice-Kulp karayolu üzerinde zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. İki polisin hafif yaralandığı patlamanın ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterler, operasyon bölgesine takviye asker taşıdı.

EMNİYET'TEN BOMBALI ARAÇ UYARISI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde zırhlı polis servisine bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen teröristlerin, kentte bulunan bomba yüklü 2 araçla daha saldırı hazırlığında olduğuna ilişkin bilgi Emniyet'i harekete geçirdi.

Emniyet, kentte görevli tüm polislere bombalı araç uyarısında bulunarak, dikkatli olmalarını istedi. Uyarıda, teröristlerin Sur ilçesindeki Çarşı Karakolu'nu hedef alabileceğine de dikkat çekildi.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 31 Mart'ta polisleri taşıyan zırhlı servis aracına yapılan ve 7 polisin şehit olmasına, aralarında polis ve sivillerin de bulunduğu 27 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı ile ilgili soruşturma sürüyor. Polis, yürütülen soruşturma çerçevesinde, kentte bombalı 2 aracın daha olabileceği bilgisine ulaştı. Bu bilgi Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirirken, kentte görevli tüm polislere uyarı yapıldı. Uyarıda, tarife uyan 2 lüks marka araçla ilgili tüm personellerin dikkatli olması istendi.

Uyarıda, PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından Diyarbakır'ın Sur İlçesi kırsal bölgesindeki Mermer Jandarma Karakolu'na 24 Mart'ta yapılan saldırının benzerinin, ilçe merkezindeki Çarşı Polis Karakolu'na yapılmasının planlandığına da dikkat çekildi. Teröristlerin, bu planları ile ilgili, keşif çalışmalarını tamamladığı ve eylemin gece saatlerinde yapılması yönünde rapor sundukları yönünde istihbarat elde edildiği de kaydedildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler