HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da polise silahlı saldırı!

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ilçesinde devriye görevi yapan polis ekibine, PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, 2 polis memuru yaralandı.

Diyarbakır'da polise silahlı saldırı!

Merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe mevkisinde devriye görevi yapan polis ekibine, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda, 2 polis memuru yaralandı.

Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki sınır boylarında hareketlilik devam ediyor.

Bir süre önce Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığına, PKK mensuplarınca saldırı düzenlenmiş. Teröristlerin attığı havan mermisi yolda geçen araca isabet etmiş ve 5 ila 13 yaşlarındaki iki çocuk hayatını kaybederken 5 kişi de yaralanmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, sınıra hakim tepelere kurulan son teknoloji termal kameralarla ateşin geldiği noktayı tespit ederek, gözetim altına aldı. Termal kameraların aldığı görüntüleri değerlendiren güvenlik güçleri, 49 nolu sınır taşından PKK mensuplarının bulunduğu noktaları obüs topları ile ateş altına aldı.

Sınır boylarındaki operasyonlar iki gündür devam ederken, bölgede ise dumanlar yükselmeye başladı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE TACİZ ATEŞİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesi karayolunda arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine, PKK mensupları tarafından taciz ateşi açıldı.

Bölgedeki güvenlik önlemlerini elden bırakmayan güvenlik güçleri, Hakkari-Çukurca karayolunda sinyal bozucu jammer ve kokuya duyarlı köpeklerlerin yardımı ile mayın arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. Karayolunda bulunan menfez ve köprülerin altını didik didik arayan güvenlik güçleri, en ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırmıyor.

Arama faaliyetleri esnasında yüksek tepelerden güvenlik güçlerine taciz ateşi açılması üzerine, zırhlı araçlardan ateşin geldiği noktaya anında karşılık verildi. Yaralananların olup olmadığı hakkına bilgi alınmazken, kısa süreliğine kapanan karayolunun ise yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi.

1 PKK'LI TESLİM OLDU

Terör örgütü PKK'nın alandaki dağ kadrosundan kaçan bir PKK'lı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde silahsız ve techizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan 1 erkek bölücü terör örgütü mensubu 10.07.2016 günü saat 18.10 sıralarında Şemdinli 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler