HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da saldırı: 2 asker şehit

Diyarbakır'ın Lice kırsalında devam eden operasyon sırasında teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu 2 asker şehit oldu.

Diyarbakır'da saldırı: 2 asker şehit

Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"26 Haziran 2016 Pazar günü Diyarbakır ili Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış; derhal hastaneye sevk edilmelerine ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45’te şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan iki askerin naaşı, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır Lice ilçesinde 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşün Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan ve Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, vali yardımcıları ve askeri erkan katıldı.

Tören, şehitlerin naaşlarının alana getirilmesi ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Şehitlerin özgeçmişleri okundu ve daha sonra birlik adına kısa konuşma yapıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehitler, katafalktan alınarak ambulansa kondu.

Şehit Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan Kırıkkale, Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ise memleketi Rize'ye uğurlanmak üzere son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT ATEŞİ RİZE'YE DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in (28) acı haberi baba ocağına ulaştı.

Çocuklarının şehadet haberini Rize'nin Fındıklı ilçesi Hürriyet Mahallesindeki evlerinde alan baba Akın Hüseyin ve anne Filiz Aytemiz feryat etti.

Ailenin tek çocuğu olduğu ve 20 Temmuz'da evleneceği öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in naaşı yarın öğle namazından sonra Fındıklı merkezde kılınacak cenaze namazının ardından Hürriyet Mahallesinde bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler