HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu

Diyarbakır Lice'de, teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan bir yüzbaşı ve bir uzman çavuş kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Şehitlerin kimliği belli olurken baba ocaklarına ateş düştü.

Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl'ün Genç İlçesi arasında kalan bölgede 5 Mart'ta 7 bin asker, polis ve güvenlik kurucu ile gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar devam ederken, bugün Lice ile Hani ilçeleri arasındaki bölgede bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan bir yüzbaşı ile bir uzman çavuş kaldırıldığı Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 PKK'lı ölü ele geçirilirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'daki çatışmada Uzman Onbaşı Zinnur Ezim ve Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın şehit düştüğü bildirildi.

ŞEHİT ZİNNUR EZİM'İN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı 26 yaşındaki Zinnur Ezim'in Osmaniye'deki baba evine ateş düştü.

Merkeze bağlı Kurtuluş Mahallesi'ndeki şehidin baba evine gelen askeri heyet, acı haberi baba Mehmet ve anne Hatice Ezim'e verdi. Oğlullarının şehit düştüğünü öğrendikten sonra üzüntüden fenalık geçiren Ezim çiftine, askeri heyetle gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Bir yıl önce göreve başladığı ve 5 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Zinnur Ezim'in şehit olduğunu duyan yakınları taziye için baba evine akın etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, Osmaniye Belediyesi de taziye çadırı kurdu.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Zinnur Ezim'in, yarın düzenlenecek olan törenin ardından Belediye Asri Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne defnedileceği belirtildi.

GAZİANTEP ŞEHİDİ, GERİDE BİR ÇOCUK BIRAKTI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın acı haberini Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Ulus Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer verdi. Acı haberin ardından şehidin yakınları eve akın ederken, binaya da Türk bayrağı asıldı.

Elazığ'da görevli olan ve geçici görevle Diyarbakır'a gönderilen şehit Yüzbaşı Oğuzcan'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

DHA


En Çok Aranan Haberler