HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da şehit sayısı 5'e yükseldi

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde 1'i yüzbaşı 3 asker ile 1 Özel Harekat polisinin şehit olduğu dünkü PKK saldırısında ağır yaralanan 1 Özel Harekat polisi daha şehit oldu. Sur'da şehit sayısı 5'e yükseldi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesinin Cemal Yılmaz Mahallesinde dün Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Astsubay Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş ile Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'in şehit olduğu PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit sayısı 5'e yükseldi. Ağır yaralı olarak dün asker hastanesine kaldırılan ve 1 Özel Harekat polisi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Çatışmaların halen yoğun olarak sürdüğü Hasırlı Mahallesinin Yıkıkkaya sokaktaki dünkü çatışmada ağır yaralanan 2 asker ise GATA'ya sevk edildi. Saldırıda şehit olan 5 güvenlik görevlisi için bugün saat 13'00 Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlenecek.

ŞEHİTLERDEN BİRİ YÜZBAŞI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 askerin Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Uzman Çavuş Osman Ateş olduğu belirlendi.

MERSİN'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü. Şehidin 2 ay önce Ahsen adında bir kızının dünyaya geldiği belirtildi.

Şehit yüzbaşının merkez Mezitli İlçesi'nin Viranşehir Mahallesi'nde yaşayan babası Yaşar ve annesi Ayla Çiğa'ya acı haberi vermeye giden Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri yetkililer, aileyi evde bulamadı. Dışarıda olduğu belirlenen aile bir gerekçeyle eve çağırıldı.

Ailenin, eve geldiğinde oğullarının şehit olduğunu anlamaması için askeri araçlar, ambulans ve askeri yetkililer sitenin önünden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve gelen 2 çocuklu anne- babaya acı haberin verilmesiyle birlikte sağlık ekipleri de eve girdi. Asker ve polisler 7'nci kattaki şehit evinin balkonuna Türk bayrağı asarken, şehit haberini alan bazı komşular da balkonlarını bayraklarla donattı. Ayrıca sitenin girişinde inzibatlar nöbet tuttu.

Çiğa Ailesi'nin 20 yıllık komşusu Mustafa Cigoğlu, şehit yüzbaşının çok mütevazi bir insan olduğunu ifade ederek, "Her yaz izinlerde gelirdi, selamlaşırdık, görüşürdük. Çok iyi bir insandı, çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Mükemmel bir insandı, çok cana yakın ve samimiydi. Hepimizin başı sağ olsun, çok üzgünüz" diye konuştu.

Ev kadını Nadiye ile evli olan ve 2 ay önce de Ahsen adını verdikleri kız çocukları dünyaya gelen Yiğitcan Çiğa'nın Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi. Çiğa, yarın ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilecek.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Yüzbaşı Yigitcan Ciğa'nın (sağ 3), bir yıl önce Kayseri 1. Komando Tugayı'nda gerçekleştirilen programdaki görüntüleri ortaya çıktı.

ŞEHİT ASKERİN SOSYAL PAYLAŞIM HESABINDA AĞLATAN DETAY

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın sosyal medya hesabında eşine armağan ettiği şarkı ve altına yazdığı yorumlar okuyanları ağlattı. 3 Ocak’ta sosyal paylaşım sitesinde, eşi Nadiye Kaya Çiğa’nın sayfasında 'Benim gözüm sende’ adlı parçayı paylaşan şehit asker, videoya 'hanımefendi size gelsin’ notunu ekledi. Nadiye Kaya Çiğa ise videoya ’Aşkım benim. Ama niye Nuh-u nebi zamanından kalma şarkı?’ yorumunu yazdı. Yiğit Can Çiğa ise yoruma, "Şarkı Nuh’u Nebi ama hissiyat güncel. Aklıma geldi, yazayım dedim’ diye cevap verdi. Genç çiftin, 2 ay önce Ahsen ismini verdikleri bir bebekleri dünyaya gelmişti.

BİR ATEŞ DE İZMİR'E DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen üç askerden biri olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın İzmir'in Çiğli ilçesindeki baba ocağına, acı haber ulaştı.

Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürerken, bölgeden gelen şehit haberleri yürekleri yaktı. Son operasyonlarda üç asker şehit olurken, üç asker ise yaralandı. Şehit askerlerden Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın İzmir'in Çiğli ilçesindeki baba ocağına ise acı haber ulaştı. Aslen Sivaslı olan şehidin ailesine haber askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin duyulmasıyla şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Evli ve 4 yaşında Eylül Ada isminde bir kızı bulunan genç astsubayın şehit olduğu haberi aileyi yasa boğdu. Şehidin annesi Mübeccel Erdoğan ve yakınları sinir krizleri geçirirken, 112 Acil Servis ekipleri evin önünde hazır bekletildi. Şehit annesinin "Yavrum" şeklindeki ağıtları ise herkesi duygulandırdı.

KAYSERİ'DEN GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞTİ

Kayseri 1. Komando Tugayı'ndan bir süre önce geçici görevle Sur ilçesine giden şehit askerin eşi Öznur Erdoğan ise acı haberi Kayseri'de aldı. Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın, yarın Diyarbakır'daki askeri törenin ardından Sivas'ın Divriği ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Şehidin ailesinin de akşam yola çıkacağı bildirildi.

'O KURŞUNLAR BANA GELEYDİ’

Askeri araçtan "Yavrum, Oğlum, o kurşunlar bana geleydi. İki ay sonra izne geleceğini söylüyordun" ağıtları yakıp, gözyaşı dökerek inen Sait Erdoğan, evine girip oğullarının şehit olduğu haberini eşi Mübeccel Erdoğan’a verdi. Askeri heyetle gelen sağlık görevlileri, 5 çocuklarından 2’ncisi olan Sait’in acısını yaşayan anne ve babaya müdahalede bulundu. Acı haber sonrasında ailenin yakınları ve komşuları eve akın etti.

MEMLEKETİ SİVAS’IN DİVRİĞİ İLÇESİ’NDE DE YAS

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenilen Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın, Sivas’ın Divriği İlçesi’ne bağlı Bahçeli Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Öznur Erdoğan ile evli olan şehidin Divriği’deki yakınları da acı haberle gözyaşına boğuldu.

TOKAT'A ACI HABER

27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in Tokat'taki ailesine şehadet haberi verildi. Oğullarının şehit olduğu haberi, annesi Resmiye ve babası Mustafa Ateş'e, Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köydeki evlerine giden Mersin Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Acı haber üzerine şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Tokat Valisi Cevdet Can ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin halası Zeynep Aslan da acı haber üzerine ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehidin 3 kardeşi olduğu belirtildi.

YENİ AHIR YAPTIRIYORDU

Şehit Osman Ateş'in, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan babasının hayvanları için köydeki evlerinin bahçesine yeni bir ahır yaptırdığı öğrenildi. Tuğlalarla örülen ahırının henüz tamamlanmadığı da görüldü.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler