HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da şiddetli patlama: 1 şehit

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi’ndeki patlamada 1 polis şehit oldu. Saldırıda yaralanan 1 polis ile 6 sivilin tedavileri sürüyor.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi girişinde bugün polis zırhlı aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, biri ağır olmak üzere 2'si polis 6'sı sivil 8 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan bir polis memurlarından biri şehit oldu.

Yaralılar Dicle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlçe girişinde bugün saat 10.10 sıralarında meydana gelen patlamanın, polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcının patlatılması mı, yoksa bomba yüklü aracın patlatılmasından mı kaynaklandığı araştırılıyor.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Devlet Hastanesine kaldırıldı. Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

POLİS MEMURU ŞEHİT

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan polis memuru şehit oldu.

Saldırıda yaralanan 2 polis memuru helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Burada durumu ağır olan polis memuru doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda yaralanan 1 polis ile 6 sivilin tedavileri sürüyor.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Patlamanın ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Patlamanın yaşandığı bölge giriş ve çıkışlara kapatılırken, bölgede operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

8 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz Dicle İlçesi, Ergani Caddesi, hastane civarında bir patlama meydana gelmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre 1 polisimiz şehit, 1 polis memurumuz ve 5 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."

Patlamada yaralanan 2 polis memurunun helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler