HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'daki güvenlik güçlerine silahlı saldırı

Diyarbakır'da güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı eyleminde 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Sur ilçesinde ara sokaklarında ellerinde uzun namlulu silah ve roketatarlar bulunan grupların güvenlik güçlerine yönelik pusu hazırlığında olduğu bilgisi alınması üzerine il genelinde operasyon başlatıldığı bildirildi.

Bu sabah saat 05.00 sıralarında Fatihpaşa mahallesi civarında çalışma yapan zırhlı polis ekiplerine yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlı ve roketatarlı saldırı gerçekleştiği belirtilen açıklamada, emniyet görevlilerinin saldırıya anında karşılık vermesi sonucunda üzerinden Suriye Arap Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı mühürlü geçici kimlik çıkan bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, belediyelere ait kepçe, çekici, kamyon iş makinelerini kullanarak sokak aralarında hendekler kazarak, polisin görev yapmasını ve halkın evlerine girmesini engelleyen, bölge esnafı ile vatandaşlarımızın huzurunu kaçıran kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda belediyede görevli 4 kişi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Olay yerinde yapılan çalışmalarda ve etkisiz hale getirilen teröristin üst aramasında bir uzun namlulu silah, 6 şarjör, 201 kovan, 2 el bombası, bir roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 3 roketatar motoru ve muhafazası, 8 el yapımı bomba, 26 fişek, birer bıçak, teçhizat kemeri, puşi, çift inşaat eldiveni, spor şapka, Arapça ibareli erkek fotoğraflı kağıt, 10 adet 100 liralık banknot, 2 spor sırt çantası, bir spor seyahat çantası ele geçirildi.

Yakın çevrede yapılın aramalarda ise bir roketatar, 2 sevk motoru irtibatlı roketatar mühimmatı, 12 el yapımı bomba, el yapımı bombaya ait metal parçalar, 30 kovan, tüp bomba süsü verilmiş kablo irtibatlı paket, bir kazma ve kürek ele geçirildi.

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliği için terör örgütünün eylem ve faaliyetleri önlemeye yönelik çalışmalara aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edeceği kaydedildi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler