HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'dan acı haber: 1 şehit

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, bu sabah sivil kıyafetle evinden çıkarak görev yaptığı birliğine giderken PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu.

Olay bugün sabah saatlerinde Silvan İlçesi Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'nde meydana geldi.

Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, evinden çıkıp sivil kıyafetle görev yaptığı birliğe yürüyerek gittiği sırada, Savcılık lojmanları yakınında, PKK'lıların silahlı saldırısına uğradı.

Uzman Çavuş Sarak saldırı sonucu olay yerinde şehit olurken, otomatik silahlı teröristlerin kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi.

Saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatılırken, Uzman Çavuş Sarak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı.

ŞEHİT OSMANİYE NÜFUSUNA KAYITLI ÇIKTI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın 25 yaşında ve Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şehit uzman çavuşun yapılacak otopsinin ardından memleketi Osmaniye'ye gönderileceği belirtildi.

Şehit annesi feyat etti: Mehmet Ali'm bayram üstü neredesin?

PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın, terör saldırılarının başladığı Temmuz ayından bu yana 9'uncu şehidini veren Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü. Acı haberle yıkılan anne Zeynep Sarak'ın, "Mehmet Ali'm bayram üstü neredesin?" feryatları yürek dağladı.

Mevlana Mahallesi Çiftlik Caddesi'nde oturan Sarak Ailesi'ne acı haberi, askeri yetkililer verdi. Mehmet Ali Sarak'ın şehit olduğu haberiyle yıkılan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Oğlunu teröre kurban vermenin acısını yaşayan anne Zeynep Sarak, "Mehmet Ali'm bayram üstü neredesin?" diye ağıt yaktı. Acı haberi duyan ailenin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Eve Türk bayrağı asılırken, baba Mustafa Sarak metanetini korumaya çalışarak taziyeleri kabul etti. İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz de şehidin babasına destek olmaya çalıştı.

BAYRAMLAŞMAYA GİDERKEN ŞEHİT EDİLMİŞ

Ailenin 5 çocuğundan biri olan ve 2 yıl önce de bir kardeşini trafik kazasında kaybettiği belirtilen Mehmet Ali Sarak'ın, görev yaptığı birliğindeki bayramlaşma törenine giderken şehit edildiği öğrenildi.

KENTİN 9'UNCU ŞEHİDİ

Osmaniye, terör saldırılarının başladığı Temmuz ayından bu yana en çok şehit veren illerden biri. Kentin 9'uncu şehidi olan Mehmet Ali Sarak'tan önce Osmaniye 1 Ağustos'ta Kars'ta Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'yi, 4 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'i, 12 Ağustos'ta Jandarma Uzman Çavuş Fatih Gökşen'i, 15 Ağustos'ta Bingöl'de Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek'i, 22 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ı, 3 Eylül'de Mardin'de Polis Memuru Akif Hatunoğlu'nu, 6 Eylül'de de Hakkari Dağlıca'da Uzman Çavuş Harun Saltalı'yı teröre kurban vermişti.

İKİNCİ SALDIRIDA UZMAN ÇAVUŞA AİT ARAÇ YAKILDI

Sabah erken saatlerde işe giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın ardından Silvan ilçesinde başka bir uzman çavuşa ait araç ise molotoflu saldırıya uğradı. Park halinde olan ve bir uzman çavuşa ait olduğu belirtilen araca teröristler tarafından yapılan molotof kokteylli saldırıda araç yanarak kullanılamaz hale geldi. Araçta kimsenin olmaması can kaybını önlerken, tamamen yanan aracın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Bölgede her iki saldırıyı yapanların bulunması için operasyonların sürdüğü açıklandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgide "23 Eylül 2015 günü sabah erken saatlerde kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz Silvan İlçe Merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmış, kaldırıldığı Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

TSK açıklamasına şöyle devam etti:

"İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler