HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'ın 3 ilçesinde operasyon başladı

Diyarbakır’ın Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki 39 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, Özel Birlik Operasyonu başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu düşünülen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, 23 Haziran 2016 Perşembe gününden itibaren Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak müşterek özel birlik operasyonunun başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İcra edilecek operasyon öncesinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 39 köyde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı getirilmiş ve bu bölgelere giriş çıkışlar yasaklanmıştır.

Bölgede bulunan tüm vatandaşlarımızın can güvenliği açısından ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymaları kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

240 BİN KÖKLÜ KENEVİR TARLASI İMHA EDİLDİ

TSK, ''Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda; bölücü terör örgütünce ekilen 12 dönüm (İlk tespitlere göre 240 bin kök olduğu değerlendirilen) kenevir tarlası tespit edilmiş, iki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir." dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler