HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğduğu evin bahçesinden toprak taşıdılar

Abdullah Öcalan’ın doğum günü sebebiyle Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine gelen çok sayıda kişi, gruplar halinde Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne gitti.

Doğduğu evin bahçesinden toprak taşıdılar
Burada evin bahçesindeki toprağı pet şişe ve poşetlere dolduran ziyaretçiler, çevredeki otları da yolup hatıra olarak evlerine götürdü.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/ocalana-resmen-taptilar-ocalana-taptilar/11662/1477781/)
Abdullah Öcalan’ın 64. doğum günü sebebiyle Halfeti’ye gelenler, sabaha kadar 64 sanatçının seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Geceyi meydanda geçiren ziyaretçiler şafak vakti gruplar halinde Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne akın etti. Burada eve girmek için sıra bekleyen ziyaretçiler, Öcalan’ın evinde bol bol fotoğraf çektirdi. Kimileri eve girmek için evin kapısına yüklenirken, kimileri ellerindeki pet şişeleri bahçeden aldıkları toprakla doldurdu. Bazıları ziyaretçiler de evin etrafındaki otları toplayarak evine götürdü.
Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ziyaretçileri evin bahçesinde karşıladı. Gelenler Öcalan’la fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de Ömerli'ye geldi.
**Öcalan’ın Doğum Günü Pastasını Kestiler** PKK elebaşı Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla evinde yaş pasta kesildi. 9 yıldır kutlanan yaş günü etkinliklerinde ilk defa yaş pasta kesildiği belirtiliyor. Evin bahçesinde bir masaya bırakılan pasta kesildi, gelen örgüt sempatizanlarına ikram edildi. Bu sırada grup Öcalan lehine sloganlar atıldı. Grup pastadan tatmak için izdihama neden oldu. Pastanın yenilmesinin ardından grup zafer işareti yaparak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada BDP’li Sabahat Tuncer basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tuncer, sürecin kalıcı barışa vesile olmasını ümit ettiklerini belirtti. Sürecin başlatılmasının bile çok önemli bir olay olduğunu aktaran Tuncer, Türkiye’den benzer çalışmanın daha önce gerçekleşmediğine dikkat çekti. Tuncer, "Akil insanların bir heyet oluşturulması önemli. Bazı eksiklikler var, ama önemli olan bu komisyonun nasıl işleyeceği. Gerçekten bu sürecin sağlıklı yürümesindeki rolü ne olacak? Mesele sadece insanların oraya toplanması değil. Zor bir mesele ile uğraşıyorlar. 30 yıldır süren bir savaş, çatışma, 10 binlerce insanın hayatını yitirdiği bir olay. Yeniden bir arada yaşamak için yeni bir hukuk oluşturmak gibi bir durum var, kolay işler değil.” dedi. (CİHAN)
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler