HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Anadolu için kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA(ANKA) -Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun doğu kesimlerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğine işaret ederken, oluşabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. .

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Meteoroloji ayrıca sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, doğusunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Kırşehir çevrelerinin yağmur, Nevşehir, Yozgat, Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve sabah saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Erzincan, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık.(15)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu.(13)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(21)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(19)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(23)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu.(11)

TRABZON: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu.(11)

KARS: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(5)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(13)

GAZİANTEP: Parçalı bulutlu.(15)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler