HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz'de bu akşam saatlerinden itibaren artması beklenen sağanak yağışların yarın da etkisi sürdüreceği belirtildi.

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 11. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bu akşam ve yarın Giresun ile Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli sağnak yağışı beklendiği belirtilerek "Bugün akşam saatlerinden sonra bölgemizde etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cuma) gece saatlerine kadar Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/metrekare), Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde (Hopa, Arhavi, Borçka ve Murgul) yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri ) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

YURTTA HAVA DURUMU

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık Güney Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güney kesimlerinin parçalı ve az bulutlu, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ankara, Çankırı, Eskişehir, Adana, Sivas, Malatya, Siirt ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde (Giresun, Trabzon, Rize ile Ordu'nun doğu kesimleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

BAZI İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

BALIKESİR 29
BURSA 29
ISTANBUL 29

IZMIR 32
MANISA 33

ADANA 33
ANTALYA 36

ANKARA 31
ESKİŞEHİR 29
KONYA 32

BOLU 27
KARABÜK 30
ZONGULDAK 25

AMASYA 31
RİZE 29
SAMSUN 28
TRABZON 28

ELAZIĞ 36
ERZURUM 26
MALATYA 34

DIYARBAKIR 37
GAZIANTEP 36
ŞANLIURFA 40

ORDU'DAKİ SEL VE HEYELAN

Ordu'nun Perşembe ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri toprağa verildi.

İrfan ve kız kardeşi Mukaddes Soydan ile Mustafa Canbulut'un cenazeleri, Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yumrutaş ve Tarlacık mahallelerindeki evlerine getirildi.

Helallik alınmasının ardından ağabey ve kız kardeşi ile Canbulut'un naaşları, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla Merkez Camisi'nin avlusuna götürüldü.

Kılınan namaz sonrasında cenazeler, aile kabristanlıklarında defnedildi.

Cenaze törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ajanslar

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler