HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu'da kış

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 26 yerleşim bölgesinin kar ve tipi nedeniyle kapanan yolunu açtı - Hakkari'de 11 yerleşim birimine kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor

Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu kapanan 39 yerleşim biriminden 26'sına ulaşım sağlandı, 13 yerleşim biriminin yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 13 mahalleye ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Dün kapalı bulunan 26 yerleşim yerinin yolunun açıldığı belirtilen açıklamada, Bahçesaray'da 5, Başkale'de 4, Gürpınar'ın Güzelsu bölgesinde 1 ve Gevaş'ta 3 yerleşim yerinin yolunun ulaşıma kapalı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, karla mücadele ekiplerinin diğer yerleşim birimlerine de ulaşımın sağlanabilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Hakkari'de ise 3 köy ve 8 mezra yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin bu yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, Van'ın doğu kesimlerinde zaman zaman hafif kar yağışlı olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile pus, yer yer sis görüleceği tahmin edilen bölgede, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Bölgede en düşük sıcaklıklar Muş ve Hakkari'de 1, Bitlis'te sıfırın altında 4, Van'da ise sıfırın altında 1 derece ölçüldü.

Bugün en yüksek sıcaklığın Van ve Hakkari'de 4, Bitlis'te 5, Muş'ta 8 derece olması bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler