HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Erzurum - Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede aralıklarla kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Ardahan'da 24, Kars'ta 23, Erzurum'da 15, Iğdır ve Erzincan'da 10 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da sıfırın altında 10, Kars ve Ağrı'da sıfırın altında 9, Erzurum'da sıfırın altında 5, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 6 derece tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Belediye ekipleri, kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Kars'ta 26, Ağrı'da 23, Ardahan'da 12, Erzurum'da 8, kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 96, Cıbıltepe'de 50, Palandöken'de 45 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli don ve buzlanma olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, yer yer sis ve pusun görüş mesafesini önemli ölçüde düşürebileceğini bildirdi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler