HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolapta, kapıda, valizde her yerde tuzak var

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin kullandığı evlerdeki kapı arkalarına, dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içine çok sayıda el yapımı patlayıcı bulundu.

Dolapta, kapıda, valizde her yerde tuzak var

Güvenlik güçleri, teröristlerden temizledikleri bölgelerde, infilak ettirilmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden olabilecek tonlarca patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirdi.

Sivil kayıpların yaşanmaması için büyük bir hassasiyetle yürütülen operasyonlarda tespit edilen tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar, kontrollü şekilde imha ediliyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKKmensuplarına yönelik operasyonlarda, teröristlerce dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapıların arkasına tuzaklanan tonlarca patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Cizre'de, gerçekleştirdikleri saldırılarla yaşamı hiçe sayan teröristlerden ilçeyi temizlemek, barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak ve el yapımı patlayıcıları imha etmek amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu devam ediyor.

Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, vatandaşların güvenlik endişesi ile terk ettiği ve teröristlerin üs olarak kullandığı evlerde güvenlik güçlerince arama ve inceleme yapılıyor.

Tencere içine dahi patlayıcı tuzaklanmış

Güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerde, teröristlerin üs olarak kullandıkları evleri terk ederken dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapı arkalarına el yapımı patlayıcı tuzakladığı belirlendi.

Hendek kazılan, barikat kurulan pek çok sokak ile evin patlayıcılarla tuzaklandığı, teröristlerin aynı sokakta yan yana yer alan evlerin arasında geçişleri sağlayacak tüneller kazdığı ve bu tünellere metrelerce kablo döşeyerek el yapımı patlayıcı yerleştirdiği tespit edildi.

İnfilak ettirilmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden olabilecek, tonlarca patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçiren güvenlik güçleri, söz konusu patlayıcıları kontrollü şekilde imha ediyor.

Teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik saldırılar nedeniyle zaman zaman çatışmaların da yaşandığı operasyonlar, vatandaşlara zarar verilmesini engellemek amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Evler harabeye döndü

Vatandaşların güvenlik endişesi ile terk etmesinin ardından teröristler tarafından duvarları yıkılıp mevzi olarak kullanılan evler ise adeta harabeye döndü. Çoğunluğu maddi durumu düşük ailelerin yaşadığı ve terör saldırıları nedeniyle arkalarında bırakıp çıktıkları evler kullanılmaz hale gelirken, bölgede güvenliğin sağlanmasıyla evlerine dönecek olan vatandaşlar, teröristlerce tahrip edilmiş, eşyaları hasar görmüş evlerle karşılaşacak.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler