HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolmabahçe Sarayı girişinde polise silahlı saldırı

Dolmabahçe Sarayı girişindeki nöbetçi kulübesine ses bombası atıldı. Olayın ardından kaçan 2 saldırgan yakalandı.

Dolmabahçe Sarayı’nda öğle saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı...

Sarayın girişinde bulunan nöbetçi kulübesine önce ses bombası atıldı. Daha sonra ise nöbetçi kulübesine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlk belirlemelere göre, olayda 1 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Nöbet kulübesine saldırı gerçekleştiren ve 3 kişi oldukları tahmin edilen saldırganlardan 2'si, Gümüşsuyu'ndaki Alman Konsolusluğu yakınlarında gözaltına alındı.

Polis ekipleri bölgede arama çalışmalarını sürdürürken, polis helikopteri de havadan destek veriyor.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Dolmabahçe'deki silah seslerinin ardından polisler olaya müdahale etti. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İnönü Stadyumu'nu Taksim'e bağlayan cadde ve Kabataş - Beşiktaş yolu trafiğe kapatıldı.

ÖNCE BOMBA ATTILAR SONRA ATEŞ ETTİLER

Saat 14:40 sularında gerçekleşen saldırıda, iki sadırgan önce küçük çapta bir patlayıcıyı nöbet tutan polislere attı. Daha sonra da Dolmabahçe'deki saltanat kapısında nöbet tutan polislere iki kişi ateş açtı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir. Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır

SALDIRGANLARININ AK PARTİ BİNASINA SALDIRAN ZANLILAR OLDUĞU AÇIKLANDI

Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır. Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve profesyonel çalışmalar devam etmektedir” denildi.

KURŞUN GEÇİRMEZ CAM KURTARDI

Dolmabahçe Sarayı saltanat girişine teröristlerce yapılan bombalı ve silahlı saldırıda kapı önünde bulunan nöbet klübesindeki polisleri kurşun geçirmez camların kurtardığı ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri iki teröristlerinönce bomba attığını, patlamayınca silahlarını ateşlediklerini belirterekkurşun geçirmez camların kurşunlardan koruduğunu söylediler.

AYNI NOKTAYA AYNI YÖNTEMLE İKİNCİ SALDIRI

1 Ocak 2015'te Dolmabahçe'de aynı yere yine bombalı ve silahlı saldırıda bulunulmuş, el bombasının patlamaması üzerine silahla ateş eden 2003-2006 yılları arasında yasadışı örgüt suçlaması ile cezaevinde yatan Fırat Özçelik, görevli polislerce gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, bombalı saldırı girişiminin olduğu Dolmabahçe Sarayı'na gelerek gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ve "Sarayın girişindeki nizamiyede görev yapan polis arkadaşlara yönelik bir saldırı girişim. Personelimizde Allah’a şükür bir yaralanma yok. Elbombasının pimini çekerek atıyor ama patlamıyor. Arkadaşlarımız iki el bombasını da imha etti. Tabanca ve uzun namlulu eski bir silahı var." şeklinde açıklama yapmıştı.

SARAY ÖNÜNDE GÖZALTI

Teröristlerin silahlı saldırı düzenlediği Dolmabahçe Sarayı önünde polisin çektiği güvenlik şeridini geçmek isteyen bir kişi gözaltına alındı.

Polisin saldırı sonrası emniyet şeridi çekerek yaya geçişlerine kapattığı yerde bir kişi şeridi aşmak istedi. "Ben işe gidiyorum" diye bağıran şüpheli, polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendi. Ayhan A. adlı kişinin "terör propagandası yapmak" ve 30 çeşit suçtan Emniyet'te kaydının bulunduğu, ayrıca uyuşturucudan arandığı öğrenildi.

Polisin olay yeri inceleme çalışmaları da sona erdi. Yayaların geçişine kapatılan Dolmabahçe Caddesi de emniyet şeritleri kaldırılarak normale döndü.

Dolmabahçe saldırganlarının kimlikleri belli oldu

Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nda nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren ve olaydan kısa süre sonra yakalanan 2 teröristin kimliği belli oldu. Saldırıyı, Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta adlı teröristlerin yaptığı öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelilerin geçtiğimiz yıllarda çeşitli suçlardan DHKP-C eylemlerinde gözaltına alındığı ve tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler