HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Domatesin de tatlısını yaptılar

Denizli'de 76 yıldır hizmet veren şekerleme firması çeşitli meyve ve sebzelerden yaptığı tatlılara bir yenisini daha ekledi. Firmanın yeni lezzeti 'domates tatlısı' büyük ilgi gördü.

Domatesin de tatlısını yaptılar

Tatlıların efendisi olarak nam salan Hacı Şerif Tatlı İmalathanesi, 1938 yılında Babadağ ilçesinde Şerif Mehmet Hamdi Helvacı tarafından kuruldu. İlk zamanlar irmik helvası ve lokum yapan firma, Denizli merkeze taşındıktan sonra ürün yelpazesini genişleşti. Şerif Mehmet Hamdi Helvacı'nın oğulları Mithat ve Necip Helvacı'nın başında olduğu firma, son yıllarda büyüdü ve 8 ilde 27 şube açtı. Meyve tatlılarıyla ün yapan firma, son olarak domates tatlısını piyasaya sürdü. Mantar, turunç, mandalina, kiraz, patlıcan, ağaç kavunu, karpuz, incir, kabak, zeytin, kestane, cennet elması, ceviz, ayva ve dut tatlısı yaptıklarını belirten Hacı Şerif Şekerlemeleri Yönetim Kurulu Başkanı Necip Helvacı, "İnsanlarımız doğal tatlılarla beslensin istiyoruz. Özellikle çocuklarımız çikolota ile sağlıksız besleniyor. Biz de sağlıklı beslenmeye katkı adına meyve tatlıları yapıyoruz. Son olarak piyasaya sürdüğümüz domates tatlısı çok beğenildi. Domatesi kurutup, sertleştirdikten sonra tatlısını yapıyoruz. Zaten bizim yaptığımız bu tatlıları büyüklerimiz evlerinde yapardı" dedi.

Helvacı, Bayramyeri'ndeki satış mağazasına yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, başta domates tatlısı olmak üzere patlıcan, kiraz, mandalina ve turunçtan yaptıkları meyve tatlılarını ihraç etmek için çalışmaların başladıklarını söyledi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler