HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dondurucu soğuğa rağmen 48 saattir TOKİ kuyruğunda bekliyorlar

Malatya'da başvuru önceliğine göre satılacak olan 79 TOKİ konutu için eksi 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına rağmen vatandaşlar banka önünde 2 gündür kuyrukta bekliyor.

Dondurucu soğuğa rağmen 48 saattir TOKİ kuyruğunda bekliyorlar

Malatya’da TOKİ tarafından, başvuru önceliğine göre satılacak olan 79 konut için vatandaşlar 2 gündür banka önünde bekleyişini sürdürüyor. Soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşlar bankanın açılmasına 48 saat kala kuyruğa girdi. Bazı vatandaşlar yakına park ettikleri otomobillerde nöbetleşe olarak kuyrukta beklerken kimi insanlar da battaniyelerle soğuktan korunmaya çalıştı.

Tek umutları bir ev almak olduğunu belirten eksi zaman zaman termometrelerin eksi 10 dereceyi göstermesine rağmen kuyrukta termosta getirdikleri çak ve kahvelerle ısınmaya çalıştılar. Soğuk havaya aldırış etmeden banka önündeki TOKİ kuyruğu pazartesi sabahı bankanın açılması ile son bulacak.

2 GÜNDÜR BANKA KUYRUĞUNDALAR

26 Kasım Cumartesi günü sıraya giren birçok kişi başvuru önceliği nedeniyle umutlu olduklarını ve ev hayali için bu çileye katlandıklarını belirttiler. TOKİ’nin dar gelirlilere sunduğu imkândan faydalanmak için beklediğini söyleyen Emir Kalkan, "Allahın izni ile nasip olursa bir ev almayı düşünüyoruz. Cumartesinden beri bekliyoruz ve sabaha kadar bekleyeceğiz, ölüm haricinde sıçaklık eksi 10’da, eksi 20’de olsa beklemeye devam edeceğim" dedi.

UYUMAK YOK BEKLEYECEĞİZ BURADA

İkin gündür beklediklerini ve sabaha kadar bekleyişini sürdüreceğini belirten Uğur Sezer ise, "2 gün oldu bakın bu üçüncü güne girdik. Yarın sabah işte yani pazartesi sabah saat 09’da banka açılacak banka açılana kadar bekleyeceğiz, gelen ve bekleyen kişilerin isimlerini yazdık kapıya kendi imkânlarımızla, yanımıza da battaniye aldık oturuyoruz, uyumak yok, bekleyeceğiz burada. Üşümemek için battaniyelere sarılarak zor olsada soğuktan korunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler