HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Donmak üzereyken bulunan yavru ayı, Bursa'ya gönderildi

Zonguldak'ta donmak üzereyken bulunan yavru ayı, tedavi için Bursa'ya gönderildi.

Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan ve Gökçebey'de tedavi altına alınan 5 günlük yavru ayı, Bursa'daki Orman ve Su İşleri Bakanlığı Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne tedavisi yapılmak üzere gönderildi.

Yavru ayı, Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Gökçebey'de Çanakçılar Seramik Fabrikasına ait sahadaki hayvanat bahçesindeki bakımının ardından Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nden gelen 2 kişilik ekibe teslim edildi.

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru ayının Bursa'dan gelen ekibe teslim edildiğini belirterek, "Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda yavru ayının bakımı için yer tespit edilecek. Şu anda gittiği merkezde olabilir, farklı bir yerde olabilir. Yavru ayının bakımına şu anda Bursa'da devam edilecek. Burada kaldığı sürece yavru ayıya konusunda uzman olan yetkililer tarafından bakımı yapıldı. Zaten burada bekletilmesinin ana nedeni anne ayıyı bulmaktı. Yavrunun tekrar doğal hayatına kavuşturulmasını amaçlamıştık" diye konuştu.

Dün Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla köyü muhtarı Musa Şen, karayolunda donmak üzere olan bir yavru ayı bulduğunu Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bildirmiş, müdürlük yetkilileri de yavru ayıyı bakım ve tedavisi için Gökçebey'de Çanakçılar Seramik Fabrikasına ait sahadaki hayvanat bahçesine götürmüştü.

Hayvanat bahçesinde yavru ayının sağlığına kavuşabilmesi için uzmanların verdiği bilgi doğrultusunda ayı sütüne en yakın süt olduğu için keçi sütü verilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler