HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dövizle askerlikte büyük indirim

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, geçen hafta Yurtdışı Türkler Dayanışma Kurulu toplantısından sonra verdiği talimat üzerine dövizli askerlik bedelinin düşürülmesine ilişkin çalışma tamamlandı.

Dövizle askerlikte büyük indirim
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, dövizli askerliğin 10 bin eurodan 6 bin euroya düşürülmesine ilişkin çalışmayı Başbakanlığa sunduğu bildirildi. Hürriyet'in haberine göre Erdoğan, geçen hafta Ankara’daki toplantıya katılan kurul üyelerinin konuya ilişkin görüşlerini almıştı. Kurul üyeleri, bedelin 5 bin ile 6 bin 500 arasında olmasını önermişlerdi. Bunun üzerine Bozdağ, Milli Savunma Bakanlığı’nın da görüşünü alarak bir öneri hazırladı. Bozdağ’ın, dövizli askerlik için ödenecek parayı 6 bin euro olarak önerdiği bildirildi.
**İLK BAKANLAR KURULU’NDA GÖRÜŞÜLECEK**
Dövizli askerlik daha önce 5 bin 120 euro iken Aralık 2011’de yapılan kanun değişikliğiyle 10 bin euroya çıkarılmış, ancak 21 günlük temel askerlik eğitimi kaldırılmıştı. 2011’de çıkarılan kanunda, Bakanlar Kurulu’na “miktarı yarıya kadar azaltma” yetkisi tanındığı için bu konuda yeni bir yasa değişikliğine gerek duyulmuyor. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında indirim kararının alınarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Karar çıkarıldığında, halen yurtdışında en az 3 yıl çalışanların yararlandığı dövizli askerlik sistemindeki mevcut şartlarda değişiklik olmayacak, sadece bedel değiştirilecek.
Her türlü hakkı saklıdır.
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler