HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dövme sildirme hakkında bilmeniz gerekenler

Dövme yaptırmak kişilerin hayatı boyunca üzerinde düşünmesi gereken en önemli kararlardan biridir. Yıllar boyunca vücudunuzda taşıyacağınız bir dövmenin sizin için anlamı olması karar verme sürecini hızlandırır. Çektiğiniz acıya değecek bir bir dövme bulmak bu karar aşamasının kritik noktasıdır. Yaptırdığınız dövme pişmanlığa döndüyse artık sildirme yöntemleri araştırılır. Bu süreçte en az dövme kararı kadar zordur.

Dövme sildirme hakkında bilmeniz gerekenler

Bir sembol, isim, harf ya da o dönemde hayat mottonuz haline gelen bir söz... Dövme seçimi uçsuz bucaksız bir deryadır. İstediğini her şeyi aslında vücudunuza kazıtma konusunda oldukça özgürsünüz. Ancak bu noktada biraz da ebeveynliğe soyunarak hayatınız boyunca bu dövmeyi taşıyacağınızı hatırlatmamız gerekir. Siz de büyük bir hevesle yaptırdığınız dövmelerden sıkıldıysanız çaresiz değilsiniz. Dövmenizi modifiye ederek üzerine yeni bir dövme yaptırabilirsiniz. Bir başka yöntem ise sildirmek... İşte kalıcı dövme sildirme konusunda merak edilenler

KALICI DÖVME SİLDİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

İster seans seans hastanelerde dövme sildirme yöntemlerini uygulayın, isterseniz de uzman yardımı ile kremler ve peeling işlemleriyle dövme silme yöntemine başvurun. Fakat yine de yaklaşık 10 günlük bir süreç sizi bekliyor. Peeling uyguluyorsanız, zamanla dövmenizin kabarıp; kabuklaşıp, soyulmasını bekleyeceksiniz.

  • Lazer ışınlarının deriyi yakması ve dövmenin bulunduğu deri bölgesindeki dokunun kurutularak dökülmesini sağlayan lazer uygulamaları.
  • Dermabrazyon tekniği ile dövmenin bulunduğu doku yapısının aşındırılarak dövmenin silinmesi.
  • Dövme silici kremler ile, her ne kadar Kimyasal Peeling uygulaması adı verilsede içeriğinde asit bileşinin dışında kimyevi maddelerle jelleştştirilen krermlerle uygulandığından tam da Kimyasal Peelig uygulaması sayılmayan ama dövme silme işlemlerinde başvurulan bir yöntem olarak kullanılan Dövme silici krem uygulamaları.
  • Kimyasal Peeling uygulaması olarak bilinen TCA-Kimyasal Peeling tekniğiyle, saf asit içerikli çözeltilerin kullanılarak dövmenin bulunduğu doku bölgesinde kimyasal yanık oluşturmak suretiyle, cildin yanmaya bağlı olarak katmanlar halinde soyulması ve dövmenin işlediği derinliğe kadar uygulanacak periyodik seasnlarala ince katmanlar halinde soyulmalarla dövmenin deriden atılmasını sağlayan yöntemler olarak dört ana başlıkta özetleyebiliriz.

HER CİLTTE AYNI ETKİYİ GÖSTERMEZ

Dövme kimileri için bir tutku kimileri için ise sadece anlık bir hevesle yapılabilir. Sosyal hayat standartlarının değişmesi ya da dövmenin artık eskisi kadar beğenilmemesi kalıcı dövme sildirme işlemlerini daha popüler hale getirmiştir. Bu noktada halk arasında yaygın olan bir kanı vardır. Dövme sildirmek yaptırmaktan daha acılıdır, üstelik dövme sildirme işleminden sonra ciltte yaralar ve izler meydana gelir. Aslında bu kanı hem doğru hem de yanlıştır. Dövme silici kremlerinde içerinin asidik yapısından ziyade, deride hafif çaplı peeling etkisi yaratan maddelerin olması ve her cilt yapısına tesir edememesi neredeyse hiç bir işe yaramayabilir.

Son dönem cilt problemlerinin çözümü ve cilt bakım uygulamalarında öne çıkan kimyasal peeling yöntemleri, hem kişin kendi başına yapabileceği kadar basit hemde ekonomik olarak uygun koşullar sunması özellikle TCA kimyasal peeling yönteminin cazipliğini artırıyor.

Dövmenin bulunduğu bölgedeki deriyi, belirli zaman aralıklarıyla uygulkanan TCA asit peelingi ile katmanlar halinde soyarak zaman içinde dövmeden kurtulmaya olank sağlayan kimyasal peelin yöntemi, cilt yapısının özelliklerine göre derecelendirilen oranlarıyla kadınla açısından güvenilir bir dövme silme yöntemi.

DÖVME RENGİ SİLDİRME İŞLEMİ ÜZERİNDE ETKİLİ MİDİR?

Kalıcı dövmeyi sildirme işlemi sırasında dövmenin rengi, kullanılan boyanın yapısı, uygulama derinliği, yoğunluğu, uygulama şekli ve dövmenin yaşı belirleyici olur. Siyah ve kırmızı renkte dövmeler tamamen çıkarken, daha renkli dövmeler silinebilir, rengi açılabilir ancak tamamen çıkmayabilir. Dövme sildirme işlemlerinde en kesin sonuç açık tene sahip kişilerde ve siyah renk dövmelerde elde edilir.

DÖVME SİLDİRME İŞLEMİNDE KİŞİ ACI HİSSEDER Mİ?

Dövme sildirme işlemi sırasında boyanın işlediği derin tabakaya kadar inilir. Bu süreç biraz ağrılı ve acılıdır. Ancak sildirme işleminde duyulan acı hastanın kabul edebileceği durumdadır. Dövmenin büyük olması durumunda bölgesel anestezi uygulanır.

DÖVME SİLDİRME İŞLEMİNDEN SONRA İZ KALIR MI?

Dövme silme işlemi uygulanan bölgede genelde herhangi bir yan etki görülmez. İyileşme sürecinin tamamlanmasından sonra hasta normal bir şekilde hayatına devam edebilir. Ancak nadiren cilt renginde koyulaşma, açılma ya da kötü yara iyileşmesine meyilli olan hastalarda skar oluşabilir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler