HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dr. Öz Twitter'da sert eleştirilere hedef oldu

Twitter'dan soru alacağını duyuran Mehmet Öz, hiç tahmin etmediği eleştirelin muhatabı olmak zorunda kaldı.

Dr. Öz Twitter'da sert eleştirilere hedef oldu

Amerika'da televizyonda yayınlanan sağlık programıyla ünlü Doktor Mehmet Öz, Twitter'da sert eleştirilere hedef oldu. Bu eleştirilerden bazıları "Şimdiye dek söylediğiniz en karlı yalan hangisi?", "Nasıl hala doktorluk yapmana izin veriliyor, seni gidi yalancı, korku tellalı, fırsatçı" şeklinde oldu.

Doktor Öz, sağlıkla ilgili sorulara yanıt vermek için Twitter'da soru alacağını duyurdu. Ancak gelen soruların çoğu, Doktor Öz'e saldırı niteliğinde oldu.

Doktor Öz, daha önce televizyon programıyla va yaptığı açıklamarla tıp bilimiyle ters düşümüş ve tartışmalara neden olmuştu. Ama buna rağmen, televizyonda gündüz saatlerinde yayınlanan programı popüler olmaya devam ediyor.

Bu popülerliğin internet ve sosyal medyada da süreceğini düşünen Öz, yanıldığını gördü. Çarşamba günü OzsInbox hashtagıyla Twitter üzerinden soru alan Öz, gelen soruların sağlık sorunlarıyla değil daha çok kendi kişiliğiyle ilgili olduğunu gördü.

Twitter kullanıcıları Öz'ü iğneleyici soru yağmuruna tutup doktor olarak güvenilirliğini eleştirdi.

Öz, bir doktor olarak son yıllarda yaptığı bazı şeylerle güvenilirliğine çok zarar verdi. Televizyonda tanıttığı "Kilo verdiren mucize ürünler"in aslında bilimsel olarak hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı. Kendi çocuklarına aşı yaptırtmadığını söyledi; ve TV programında Ebola virüsünün havadan da geçebileceğini söyledi.

Yine de program genç görünmek ve kilo vermek isteyen insanlar tarafından ilgiyle izlenmeye devam devam ediyor.

Ancak ABD Kongresi ve bazı uzmanlar Öz'ün tanıttığı ürünlerin faydalı olabileceğinin bilimsel olarak kanıtlanmadığını söylediler.

Öz'ün TV izleyicilerinin sağlık konusunda fazla bilgili bir kitle olmadığı belirtiliyor. Ancak internette farklı bir kitleyle karşılaşan Öz, sert eleştirilere hedef oldu.

Bu eleştirilerden bazıları şöyle:

- "Sizin favori yılan yağınız hangisi? Geceleri nasıl uyuyorsunuz?"
- "Şimdiye dek söylediğiniz en karlı yalan hangisi?"
- "Nasıl hala doktorluk yapmana izin veriliyor, seni gidi yalancı, korku tellalı fırsatçı."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler