HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Dumankaya mağdurları"ndan eylem

Bir grubun TMSF önünde yaptığı eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel de destek verdi

İSTANBUL (AA) - Bir grup, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Dumankaya Grubu'ndan aldıkları evlerin inşaatının yeniden başlamasını istedi.

Zincirlikuyu'daki TMSF binası önünde toplanan gruptakiler, pankart açarak sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Doğan Küçükkayıkçı, FETÖ soruşturması kapsamında durdurulan inşaat faaliyetlerinin halen başlamadığını söyledi.

Bu konuda vatandaşların da bilgi alamadığını belirten Küçükkayıkçı, şöyle devam etti:

''FETÖ örgütü ve destekçileriyle mücadele konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet kurumlarının gösterdiği iradenin sonuna kadar arkasındayız. Bu mücadele sürerken bir yandan da bu örgütten dolayı maddi ve manevi zarar görmüş bizim gibi mağdurlar da unutulmamalıdır. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için ilgili birimlerin gerekli hassasiyeti göstermelerini, projenin inşaat faaliyetlerinin ivedilikle başlatılarak daire sahiplerine teslim edilmesini arz ederiz. Aileler tamamı ödenmiş projelerinin bir an önce bitirilip evlerine girmeyi beklemektedir.''

- CHP'den destek

Basın açıklamasına destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından o günün şartlarında yapılan bazı müdahalelerin bugün vatandaşları mağdur ettiğini ileri sürdü.

Evlerinden, işlerinden, dişlerinden tırnaklarıyla artırdıklarıyla daire sahibi olmak isteyenlerin bugün mağdur olduklarını belirten Adıgüzel, bu kişilerin sesini duyurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Adıgüzel, "Bu mağdurlar 'Bizim sorunumuzu çözün, bizim FETÖ'yle işimiz yok, bizim derdimiz ev almaktı' diyor.'' ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler