HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Kadınlar Günü’nde intihar eden Suriyeli çocuk gelin toprağa verildi

Gaziantep'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde intihar eden 15 yaşındaki Suriyeli çocuk gelinin cenazesi toprağa verildi.

Suriye'de iç savaş başladığında 10 yaşında olan Mafe Zafur, 2015 yılı Ağustos ayında ülkesinde 3 bin Suriye parası karşılığında teyzesinin oğlu İbrahim Hüseyin ile evlendirildi. Kocası ile birlikte ülkesinden göç ederek Kayseri'ye yerleşen çocuk gelin Zafur'un evliliği sadece 6 ay sürdü. Kocası tarafından terk edilen Zafur, sokağa atılınca Gaziantep'te bir besi çiftliğinde çalışan 19 yaşındaki ağabeyi Cihat Zafur'un yanına yerleşti. Girdiği bunalımdan kurtulamayan Mafe Zafur, av tüfeği ile intihar etti.

CEBİNDEN EL YAZISIYLA YAZILMIŞ EVLİLİK AKDİ ÇIKMIŞTI

Olay sonrası jandarma ekiplerinin yaptıkları incelemede, Mafe Zafur'un cebinde el yazısıyla yazılmış, karı kocanın ismi, başlık parasının miktarı ve şahitlik eden iki kişinin imzası bulunan bir kağıt ele geçirdi. Suriye'de nikah yerine geçen, evlilik akdi de denilen bu sözleşmede, genç kadının nikahının 22.08.2015 tarihinde Halep'e bağlı Şeyh Sait şehrinde yapıldığı bilgisinin yer aldığı öğrenilmişti.

Olay sonrası ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınan genç kadının ağabeyi Cihat Zafur, Cuma Zafur ve çiftlik sahibi, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Çocuk gelin Mafe Zafur'un cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından,ağabeyi ve mezarlık görevlileri ile 5-6 Türk vatandaşı tarafından Yeşilkent Mezarlığında toprağa verildi.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler