HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Kupası 2014 Doodle oldu - 2014 FIFA Dünya Kupası - Dünya Kupası maç fikstürü

Dünya Kupası doodle oldu. 2014 Dünya Kupası Googlee tarafından unutulmadı. 2014 Dünya Kupası Maçları ve Dünya Kupası Maç Programı (Maçlar Hangi Kanalda?) 2014 Dünya Kupası, 2014 Brezilya Dünya Kupası

Dünya Kupası 2014 Doodle oldu - 2014 FIFA Dünya Kupası - Dünya Kupası maç fikstürü

Dünya Kupası doodle oldu. 2014 Dünya Kupası Googlee tarafından unutulmadı. 2014 Dünya Kupası Maçları ve Dünya Kupası Maç Programı (Maçlar Hangi Kanalda?) 2014 Dünya Kupası, 2014 Brezilya Dünya Kupası maçları hangi kanalda? 2014 Dünya Kupası maçları 2014 Dünya Kupası maçları ne zaman başlıyor? Gruplar ve Maç Programı! FİFA Dünya kupası maç programı, Dünya kupası grupları, Dünya Kupası fikstürü ve Dünya Kupası maçları

Dünya kupası maçları hangi kanalda, dünya kupası maçları sonuçları, dünya kupası maçları, dünya kupası maçları özetleri, dünya kupası maçları fikstürü, dünya kupası maçları hangi kanalda, 2014 dünya kupası maçları

Dev kupanın açılış maçı, 12 Haziran saat 23:00'te ev sahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında Sao Paulo kentinde oynanacak. Final karşılaşması ise 13 Temmuz saat 22.00'de Rio de Janeiro'da yapılacak.

2014 Dünya Kupası maçları 12 Haziran 2014 taihinde start alacak olup, 13 Temmuz 2014 tarihinde ise sona erecektir... Dünya Kupası bu kez Brezilya'da gerçekleşiyor...

Gerçekleşecek olan turnuvanın tüm maçlarını TRT ekranlarından naklen olarak izleyebilirsiniz..

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda maçlara şu kentler ev sahipliği yapacak:
Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curutiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife ve Salvador.

2014 FIFA Dünya Kupası, 12 Haziran ile 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya'da organize edilecek yirminci Dünya Kupası. Turnuvanın FIFA tarafından Güney Amerika'da düzenlenmesine karar verildikten sonra, 30 Ekim 2007'de oylamaya katılan tek ülke olarak Brezilya'nın ev sahipliği yapması kararlaştırılmış ve 17 Kasım 2007'de FIFA tarafından turnuvaya Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı açıklanmıştır. Brezilya 1950 yılından sonra ikinci defa bir Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyecektir. 1978 yılında Arjantin'in ev sahipliğinden beri Güney Amerika'da düzenlenen ilk turnuva olacak. Aynı zamanda Brezilya; Meksika, İtalya, Fransa, ve Almanya'dan sonra turnuvayı ikinci kez düzenlemiş ülkeler arasına katılacaktır.

31 ülkenin milli takımları Brezilya'daki final turnuvasında mücadele edebilmek için 2011 yılı Haziran ayında başlayan eleme turnuvalarında mücadele etmişlerdir. 15 Ekim 2013 tarihinde eleme grupları tamamlanmış ve katılan ülkeler belli olmuştur. Toplam 64 maç, yeni inşa edilmiş veya modernize edilmiş toplam on iki farklı şehirde bulunan on iki stadyumda oynanacaktır. Turnuva grup maçları ile başlayacaktır.19 Şubat 2013 tarihinde, FIFA, 2014 Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisini uygulamaya karar verdiğini açıklamıştır.

Ev sahibi ülke ile tüm dünya şampiyonu takımlar, 1930 yılındaki ilk Dünya Kupası'ndan beri (Uruguay, İtalya, Almanya, İngiltere, Arjantin, Fransa ve İspanya) organizasyonda mücadele etme hakkı kazanmışlardır. Son şampiyon İspanya, 2010 Dünya Kupası Finali'nde Hollanda'yı 1-0 mağlup ederek organizasyondaki ilk şampiyonluğunu kazanmıştır. Güney Amerika'da düzenlenen önceki dört Dünya Kupası'nı da Güney Amerika takımları kazanmıştır.

12 Haziran Perşembe günü ev sahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında yapılacak. Brezilya'da karşılaşmalar, TSİ 19.00, 22.00, 23.00, 01.00 ve 04.00'te oynanacak. 2014 FIFA Dünya Kupası, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Brezilya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Türkiye'den beş isim Brezilya'da
Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın 23 kişilik kadrosunda Türkiye liglerinde forma giyen beş futbolcu bulunuyor.

Teknik Direktör Susiç'in şans vermesi halinde, Galatasaray'dan İzet Hajrovic, Kayseri Erciyesspor'dan Senijad İbricic, Gaziantepspor'dan Haris Medunjanin, İBB Spor'dan Edin Visca ve Elazığspor'dan Ognjen Vranjes, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Bosna Hersek adına mücadele edecek.

Bosna Hersek A Milli futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını 15 Haziran Pazar günü Arjantin'e karşı yapacak. Gruptaki ikinci maçını 21 Haziran Cumartesi günü Nijerya'ya karşı oynayacak olan Bosna Hersek, son maçını ise 25 Haziran Çarşamba günü İran ile yapacak.

Dünya Kupası geçmişi
Daha önce Dünya Kupası finallerine 9 kez katılan (1934, 1938, 1950, 1954, 1962, 1966, 1994, 2006 ve 2010) İsviçre, turnuvanın deneyimli takımları arasında bulunuyor.

Son olarak 1954'te çeyrek finale yükselebilen İsviçre, 1994 ve 2006'da son 16 takım arasına adını yazdırmasına rağmen eski başarısını tekrarlayamamıştı. Güney Afrika'da düzenlenen son Dünya Kupası'nda İspanya'yı 1-0 yenerek dikkati üzerine çeken İsviçre, sonraki maçlarında aynı başarıyı tekrarlayamayarak evinin yolunu tutmuştu.

Dünya Kupası'nda çıktığı 29 karşılaşmada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 14 yenilgi alan İsviçre, bu karşılaşmalarda 38 gol atıp, kalesinde 52 gol görmüştü.

İsviçre'nin Dünya Kupası karnesi şöyle:
1934 - Çeyrek final
1938 - Çeyrek final
1950 - İlk tur
1954 - Çeyrek final
1962 - İlk tur
1966 - İlk tur
1994 - Son 16
2006 - Son 16
2010 - İlk tur

Bosna Hersek çalışmalara başladı
Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Bosna Hersek, ilk maçını 15 Haziran Pazar günü Arjantin ile oynayacak

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda mücadele edecek Bosna Hersek, kupa öncesi son çalışmalarını sürdürüyor.

ABD'deki hazırlık kampı kapsamında Fildişi Sahilleri ve Meksika ile özel maçlar yapan Bosna Hersek, turnuva boyunca konaklayacağı Guaruja kentinde çalışmalarına başladı.

Teknik Direktör Safet Susiç yönetiminde ilk antrenmanını dün gerçekleştiren Bosna Hersekli futbolcuların, neşeli oldukları gözlendi.

Öte yandan, Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın Guaruja'ya gelmesiyle birlikte, başta millilerin kalacağı Casa Grande Hotel olmak üzere, tüm şehirde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi.

Milli takım kafilesinin kaldığı otel çok sayıda asker ve polisle korunurken, Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın antrenmanında da çok sayıda silahlı asker ve polislerin görevlendirildiği gözden kaçmadı.

Portekiz'de Ronaldo sevinci
Sol dizinden sıkıntı yaşayan Portekizli yıldız Cristaino Ronaldo, Dünya Kupası'nın başlamasına 10 gün kala ilk defa takımla birlikte çalıştı. İdmanın medyaya açık olan ilk 15 dakikalık bölümünde yıldız futbolcunun herhangi bir sıkıntı yaşamadığı ve normal bir şekilde idmanı sürdürdüğü gözlemlendi.

29 yaşındaki futbolcu, Portekiz'in Meksika ve Yunanistan ile yaptığı hazırlık maçılarında sakatlığı dolayısıyla yer alamadı.

Öte yandan sakatlığı bulunan diğer bir futbolcu Fenerbahçeli Meireles'in takımla birlikte çalıştığı ve Pepe'nin de takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Portekiz Dünya Kupası'nda ilk maçını 16 Haziran Pazartesi günü Almanya ile oynayacak.


Belçika Milli Takımı'nın nihai kadrosu açıklandı
Teknik direktör Marc Wilmots tarafından belirlenen kadroya, Romalı Radja Nainggolan ve sakatlığı süren Aston Villa'nın forveti Christian Benteke giremedi.

İyileşmesine rağmen maç formunu yakalayamayacağından endişe duyulan Hoffenheim kalecisi Koen Casteels, Zulte-Waregemli Sammy Bossut ile değişme ihtimali de belirtilerek kadroya dahil edildi.

Belçikalı çalıştırıcı, Türkiye'nin yanı sıra Kosova, Arnavutluk, Sırbistan ve 3 yıl daha beklemesi halinde İngiltere'yi de seçme hakkı bulunan 19 yaşındaki kanat oyuncusu Adnan Januzaj'a da 23 kişilik kadroda yer verdi.

H Grubu'nda Cezayir, Rusya ve Güney Kore ile mücadele edecek Belçika'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Hoffenheim) ya da Sammy Bossut (Zulte-Waregem)

Savunma: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Daniel Van Buyten (Bayern Münih), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit), Laurent Ciman (Standard Liege)

Orta saha: Axel Witsel (Zenit), Marouane Fellaini (Manchester United), Steven Defour (Porto), Moussa Dembele, Nacer Chadli (Tottenham), Kevin De Bruyne (Wolfsburg)

Forvet: Romelu Lukaku (Chelsea), Divock Origi (Lille), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Dries Mertens (Napoli), Adnan Januzaj (Manchester United).

Nijerya'nın 23 kişilik nihai kadrosu açıklandı
Kadroda, Fenerbahçe'den Emmanuel Emenike ve geçen sezonu kiralık tamamlayan Joseph Yobo ile Rizespor'dan Godfrey Oboabona yer buldu. Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak FIFA Dünya Kupası'nda yer alan Nijerya'nın 23 kişilik nihai kadrosu belli oldu.

Nijerya Teknik Direktörü Stephen Keshi tarafından belirlenen kadroda, spor toto süper lig'de forma giyen oyunculardan Fenerbahçe'nin golcüsü Emmanuel Emenike ile geçen sezonu İngiltere'nin Norwich City takımında kiralık tamamlayan Joseph Yobo'nun yanı sıra Rizespor forması giyen Godfrey Oboabona da yer aldı.

Nijerya'nın 30 kişilik aday kadrosunda yer alan İnter'den Joel Obi, Real Betis'ten Nosa Igiebor, Milan'dan Nnamdi Oduamadi, Bastia'dan Sunday Mba, Lokomotiv Moskova'dan Obinna Nsofor, Warri Wolves'tan Daniel Akpeyi ve Enugu Rangers'dan Ejike Uzoenyi nihai kadroya giremeyen futbolcular oldu.

F Grubu'nda Arajantin, Bosna Hersek ve İran ile karşılaşılacak Nijerya'nın 23 kişilik kadrosu şöyle:

Kaleciler: Vincent Enyeama (Lille), Chigozie Agbim (Gombe United), Austin Ejide (Hapoel Be'er Sheva)

Defans: Elderson Echiejile (Monaco, Efe Ambrose (Celtic), Godfrey Oboabona (Rizespor), Azubuike Egwuekwe (Warri Wolves), Kenneth Omeruo (Middlesbrough), Juwon Oshaniwa (Ashdod), Joseph Yobo (Norwich City), Kunle Odunlami (Sunshine Stars)

Orta saha: John Mikel Obi (Chelsea), Ogenyi Onazi (Lazio), Gabriel Reuben (Beveren), Michael Uchebo (Cercle Brugge), Ramon Azeez (Almeria)

Forvet: Ahmed Musa (CSKA Moskova), Shola Ameobi (Newcastle United), Victor Moses (Chelsea), Emmanuel Emenike (Fenerbahçe), Peter Odemwingie, (Stoke City), Uche Nwofor (Heerenveen), Babatunde Michael (Volyn)


Hollanda Milli Takımı, Brezilya’ya gitti
Hollanda A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası finallerine katılmak üzere Brezilya’ya gitti.

Amsterdam Schiphol Havaalanı’ndan yola çıkan milli takım ve teknik heyeti kalabalık bir taraftar topluluğu uğurladı.

Paris üzerinden Rio de Janeiro’ya gidecek Hollanda kafilesi, ilk antrenmanını cuma günü yapacak. 11 Haziran Çarşamba günü Salvador kentine geçecek olan “Portakallar”, burada 13 Haziran Cuma günü turnuvaya katılacak ve ilk maçında İspanya ile karşılaşacak. Hollanda, 18 Haziran Çarşamba günü Avustralya, 23 Haziran Pazartesi günü de Şili ile mücadele edecek.

Brezilya’ya hareket etmeden önce Noordwijk kentinde açıklamada bulunan teknik direktör Louis van Gaal, başarılı bir sonuç elde etmek istediklerini söyledi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Van Gaal, birkaç maç sonunda Hollanda’ya dönme gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti.

Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder ise turnuvanın en büyük favorisi olmadıklarını ama sürpriz yapabileceklerini dile getirdi.

Fenerbahçeli Dirk Kuyt, milli takımda yer almanın harika, ihtiyaç duyulması halinde ise göreve hazır olduğunu belirtti.

Son şampiyon İspanya, 2014 FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği Brezilya'ya ulaştı
Kolombiya'nın kadrosuna, sakatlanan defans oyuncusu Ramirez'in yerine orta saha oyuncusu Carbonero'yu dahil edildi

İspanya Milli Takımı Brezilya'ya ulaştı.
FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2008 ve 2012 Avrupa Fuıbol Şampiyonası ve 2010 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra üst üste 4. büyük kupasını kazanmak isteyen İspanya Milli Takımı kafilesi, 12 Haziran'da başlayacak dünya kupasının düzenleneceği Brezilya'ya ayak bastı.

Hollanda, Şili ve Avustralya'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek İspanya, Brezilya'daki kampı boyunca çalışmalarını, Atletico Paranaense'nin tesislerinde sürdürecek.

İspanya, gruptaki ilk maçında 13 Haziran'da TSİ 22.00'da 2010 Dünya Kupası finalinde yendiği Hollanda ile karşılaşacak.

Kolombiya kadrosunda değişiklik
Kolombiya Milli Takımı Teknik Direktörü Jose Pekerman, cuma günü Ürdün ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sakatlanan defans oyuncusu Aldo Leao Ramirez'in yerine kadroya, Arjantin liginde River Plate forması giyen orta saha oyuncusu Carlos Carbonero'yu dahil etti.

Carbonero, Eder Alvarez-Balanta ve Teofilo Gutierrez'den sonra Kolombiya kadrosundaki 3'üncü River Plate futbolcusu oldu.

Kolombiya, dünya kupasında Yunanistan, Fildişi Sahili ve Japonya'nun yer aldığı C Grubu'nda yarışacak.


2014 DÜNYA KUPASI'NIN TV VE İNTERNETTEKİ YAYIN PROGRAMI
GRUP MAÇLARI
12 Haziran Perşembe:

23:00 Brezilya-Hırvatistan TRT 1

13 Haziran Cuma:

19.00: Meksika-Kamerun TRT 1

22:00 İspanya-Hollanda TRT 1

01:00 Şili-Avustralya (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) TRT 1

14 Haziran Cumartesi

19:00 Kolombiya-Yunanistan TRT 1

22:00 Uruguay-Kostarika TRT 1

01:00 İngiltere-İtalya (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) TRT 1

04:00 Fildişi Sahili-Japonya (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) TRT 1

15 Haziran Pazar

19:00 İsviçre-Ekvador TRT 1

22:00 Fransa Hondras TRT 1

01:00 Arjantin Bosna Hersek (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) TRT 1

16 Haziran Pazartesi

19:00 Almanya-Portekiz TRT 1

22:00 İran-Nijerya TRT 1

01:00 Gana-ABD (Pazartesiyi salıya bağlayan gece) TRT 1

17 Haziran Salı

19:00 Belçika-Cezayir TRT 1

22:00 Brezilya-Meksika TRT 1

01:00 Rusya-Güney Kore (Salıyı çarşambaya bağlayan gece) TRT 1

18 Haziran Çarşamba

19:00 Avustralya-Hollanda TRT 1

22:00 İspanya-Şili TRT 1

01:00 Kamerun-Hırvatistan (Çarşambayı perşembeye bağlayan gece) TRT 1

19 Haziran Perşembe

19:00. Kolombiya-Fildişi Sahili TRT 1

22:00 Uruguay-İngiltere TRT 1

01:00 Japonya-Yunanistan (Perşembeyi cumaya bağlayan gece) TRT 1

20 Haziran Cuma

19:00 İtalya-Kostarika TRT 1

22:00 İsviçre-Fransa TRT 1

01:00 Honduras-Ekvador (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) TRT 1

21 Haziran Cumartesi

19:00 Arjantin-İran TRT 1

22:00 Almanya-Gana TRT 1

01:00 Nijerya-Bosna Hersek (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) TRT 1

22 Haziran Pazar

19:00 Belçika-Rusya TRT 1

22:00 Güney Kore-Cezayir TRT 1

01:00 ABD-Portekiz (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) TRT 1

23 Haziran Pazartesi

19:00 Hollanda-Şili TRT SPOR,TRT HD

19:00 Avusturalya-İspanya TRT 1

23:00 Kamerun-Brezilya TRT 1

23:00 Hırvatistan-Meksika TRT SPOR, TRT HD

24 Haziran Salı

19:00 İtalya-Uruguay TRT 1

19:00 Kostarika-İngiltere TRT SPOR, TRT HD

23:00 Japonya-Kolombiya TRT 1

23:00 Yunanistan-Fildişi Sahili TRT SPOR, TRT HD

25 Haziran Çarşamba

19:00 Nijerya-Arjantin TRT 1

19:00 Bosna Hersek-İran TRT SPOR, TRT HD

23:00 Ekvator-Fransa TRT 1

23:00 Honduras-İsviçre TRT SPOR, TRT HD

26 Haziran Perşembe

19:00 ABD Almanya TRT 1

19:00 Portekiz Gana TRT SPOR, TRT HD

23:00 Cezayir-Rusya TRT 1

23:00 Güney Kore-Belçika TRT SPOR, TRT HD

İKİNCİ TUR MAÇLARI

  1. Haziran Cumartesi
    19:00 A1-B2 TRT SPOR, TRT HD

23:00 C1-D2 TRT 1

29 Haziran Pazar

19:00 B1-A2 TRT SPOR, TRT HD

23:00 D1-C2 TRT 1

30 Haziran Pazartesi

19:00 E1-F2 TRT SPOR, TRT HD

23:00 G1-H2 TRT 1

1 Temmuz Salı

19:00 F1-E2 TRT SPOR, TRT HD

23:00 H1-G2 TRT 1

ÇEYREK FİNAL
4 Temmuz Cuma
19:00 Çeyrek Final Maçı TRT SPOR, TRT HD

23:00 Çeyrek Final Maçı TRT 1

5 Temmuz Cumartesi

19:00 Çeyrek Final Maçı TRT SPOR, TRT HD

23:00 Çeyrek Final Maçı TRT 1

YARI FİNAL
8 Temmuz Salı
23.00 Yarı Final maçı TRT 1

9 Temmuz Çarşamba

23:00 Yarı Final Maçı TRT 1

3.'LÜK MAÇI

12 Temmuz Cumartesi

23:00 Üçüncülük Maçı TRT 1

FİNAL
13 Temmuz Pazar
22:00 Final Maçı TRT 1

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler