HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya orduları Türk malı kullanıyor

Otokar, taktik tekerlekli ve zırhlı taktik tekerlekli askeri araçları için toplam 30 milyon dolarlık ihracat sözleşmesine imza attı.

Dünya orduları Türk malı kullanıyor

Otokar, anlaşmaya göre farklı adetlerde silah taşıyıcı tipinde COBRA zırhlı taktik araçlarını, ambulans ve personel taşıyıcı tiplerinde ZPT zırhlı taktik araçlarını, personel ve yük taşıyıcı, sahra bakım aracı tiplerinde 4x4 taktik tekerlekli araçlarını önümüzdeki 6 ay içerisinde teslim edecek.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/dunya-ordulari-turk-mali-kullaniyor/6945/178563/)

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Tasarımı ve üretimi tamamen Otokar’a ait olan zırhlı ve taktik tekerlekli araçlarımızın aldığı bu büyük siparişin, hali hazırda dünyada başarıyla temsil ettiğimiz Türk savunma sanayinin konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Otokar’ın sahip olduğu Ar-Ge gücü, bilgi birikimi ve deneyimi ile kara sistemlerinde lider bir konumda olduğunu vurgulayan Görgüç, “Otokar zırhlılarının özellikle NATO ve BM görevlerinde gösterdiği başarıların ihracatımıza oldukça olumlu etkileri oluyor. Geçtiğimiz hafta da ARMA 6x6 zırhlı muharebe aracımız için 10,6 milyon USD’lik bir anlaşma yapmıştık. Yaptığımız yeni anlaşma ile sadece bu ay içinde toplamda 40 milyon doların üzerinde ihracat siparişi aldık. Otokar’ın uluslararası başarıları 2011 yılında da devam edecek.” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler