HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü personelince yurt genelinde yürütülen operasyonlarda, 1,4 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.

Tüfenkci, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Madde bağımlılığının yol açtığı ruhsal, fiziksel, toplumsal ve sosyo-ekonomik sorunlar nedeniyle dünya çapında tehlike yaşandığını ifade eden Tüfenkci, bağımlıların kendisine olduğu kadar çevresine de ciddi zararlar verebildiğini belirtti.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının, Türkiye açısından da ciddi bir tehdit unsuru oluşturduğunu vurgulayan Tüfenkci, uyuşturucu ticaretini önlemenin terör örgütlerinin maddi gücünü zayıflatmak bakımından da önemli olduğunu ifade etti. Tüfenkci, uyuşturucuyla mücadelenin aynı zamanda terörle mücadele anlamına da geldiğine dikkati çekerek, uyuşturucu kullanımını teşvik etmenin ve bunun satışını gerçekleştirmenin terör ve insanlık suçu olduğunu kaydetti.

Uyuşturucuyla mücadelenin kapsamlı, organize ve geniş bir iş birliği içinde gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Tüfenkci, bu noktada başta aileler olmak üzere tüm kurumlara ve medyaya önemli görevler düştüğünü belirtti.

Gençlerin ve çocukların bağımlılık yapıcı maddelerden uzak tutulması gerektiğini ifade eden Tüfenkci, bu noktada yapılacak bilinçlendirme çalışmalarının hayati önem taşıdığını bildirdi.

Tüfenkci, uyuşturucuyla mücadele konusunda Başbakanlığın koordinasyonunda ilgili 8 bakanlık ve çok sayıda kuruluşun katılımıyla kurullar oluşturulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin diğer kolluk kuvvetleriyle Bakanlığımız Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen başarılı operasyonlar sonucunda uyuşturucu şebekelerine büyük darbeler vurulmakta, ülkemiz ve dünya gençliğinin geleceğinin zehirlenmesinin önüne geçilmektedir. Bu amaçla, Bakanlığımızca tüm maddi olanaklar sonuna kadar seferber edilmekte, modern yardımcı teknik ekipmanlar kullanılmakta, eğitimli ve nitelikli personelimizin yanı sıra yetiştirdiğimiz narkotik dedektör köpekler de riskli görülen idarelerimizde görevlendirilmektedir.

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü personelimizin yurt genelinde yürüttüğü operasyonlarla 2015 yılında 2 ton 700 kilogram uyuşturucu ele geçirilmiştir. 2016 yılının başından bugüne kadar geçen sürede ise ele geçirilen uyuşturucu miktarı 1 ton 418 kilogram olmuştur."

Tüfenkci, uyuşturucu madde ticaretiyle mücadelede kapsamında son teknolojiye sahip ekipmanlar, takip programları ve dedektör köpeklerin kullanıldığını, sınır kapılarında görevli personelin ise eğitimden geçirildiğini bildirdi.

Bakan Tüfenkci, uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadelenin önümüzdeki süreçte de süreceğine işaret ederek, "Bu vesileyle, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü'nün bu alanda farkındalık yaratarak toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlamasını ve uyuşturucunun başta ülkemiz ve dünya için tehdit unsuru olmaktan çıkmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler