HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en zehirli balığı İstanbul’da

Dünyanın en zehirli hayvanları arasında ilk 5'te yer alan taş balığı, İstanbul Akvaryum'da ziyaretçileriyle buluştu.

Dünyanın en zehirli balığı İstanbul’da

İSTANBUL (CİHAN)- Kral kobradan, sarı akrepten ve huni ağ örümceğinden bile daha zehirli olan taş balığının sırtındaki 13 zehirli dikene temas eden canlı, felç kalıyor. Müdahale edilmemesi halinde ise ölüyor.

Dünya denizlerinde yaşayan bin 500 çeşit canlıyı ziyaretçileriyle buluşturan İstanbul Akvaryum, yeni bir türe daha ev sahipliği yapmaya başladı. Tüm balık türleri arasında en zehirli tür olarak bilinen ve dünyanın en zehirli 10 hayvanı listesinde ilk 5'te yer alan ve görüntüsü kayadan farksız olan taş balığı, İstanbul Akvaryum'da Kızıldeniz mikro tankında ziyarete çıktı.

Taş balığı hakkında bilgi veren uzman akvarist Nesligül Temizkan, balığın Hint ile Pasifik Okyanusu'nda ve Kızıldeniz bölgesinde yaşadığını söyledi. Temizkan, "Sırtında çok zehirli 13 dikeni bulunan taş balığı, temas halinde felç ederek, müdahale edilmemesi durumunda ölüme neden oluyor. Genellikle zeminde kayaların ya da mercan resiflerinin yanında kendini bir kayaymış gibi kamufle eden taş balığı, bazen 48 saat hareket etmeden avını bekleyebiliyor. Yapılan araştırmalar ve rapor sonuçlarına göre Endo Pasifik bölgesinde taş balığı zehri sonucu ölüm vakaları ile karşılaşılıyor. Türkiye'de bu tarz zehirlenme vakarlı görülmemiştir.” diye konuştu.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler