HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en zor oyunları: Saç baş yolduran bilgisayar ve mobil oyunları

Çeşitli oyunlar, sadece eğlenceli içeriği ile değil, dünyanın en zor oyunları olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Özellikle Flappy Bird ve Battletoads bunlardan birkaçı. Üstlelik Tetris oyunları da, retro oyun severler tarafından ‘zamanın en zoru’ yakıştırması yapılan oyunlardan bir tanesi. Dünyanın en zor oyunları, karşımıza modern oyunlarla değil daha çok 8 ve 16 bit’lik oyunlarla karşımıza çıkıyor. Düşük grafik istemli, küçük boyutlarda fakat sinir edebilme kapasitesi ters orantıda yüksek! İ

Dünyanın en zor oyunları: Saç baş yolduran bilgisayar ve mobil oyunları

Özellikle retro oyunlar, ‘dünyanın en zor oyunu’ yakıştırmasıyla son zamanlarda tekrar karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte, SDK’ların çok çabuk yaygınlaşmasıyla dünyanın en zor oyunları, günümüz teknolojisi ile tekrar önümüze gelmeye devam ediyor. Devrini tamamlayan fakat, dünyanın en zor oyunları konusunda bir çığır açan, bir çağı açıp bir çağı kapatan Flappy Bird oyunu gibi... Oyun, sadece 8 bit teknolojiye sahipti, geliştirilmesi sadece 8 saat sürdü ve kısa sürede milyonlarca dolar para kazandırdı. Ardından Flappy Bird oyununun varyasyonları piyasaya ‘dünyanın en zor oyunları’ kategorisinde kullanıcıyla sunuldu.

PlayStation platformunda, eğer oynamadıysanız ‘dünyanın en zor oyunları’ kategorisinde ele alabileceğimiz ‘Uncharted 4: Bir hırsızın sonu’ oyunu, en zor oyunlardan sadece bir tanesi. Zira, son dönemlerde oyunlar, teknoloji satma odaklı geliştirildiği için oyunlar grafik ağırlıklı olup, içerik açısından zayıf oluyorlar.

DÜNYANIN EN ZOR OYUNLARI: TELEFON VE BİLGİSAYAR PARÇALATAN OYUNLAR

Flappy Bird: Ne telefonlar kırıldı, Flappy Bird oynarken. Basit bir SDK, basit bir alt yapı ve 8 saatte geliştirilen bir oyun... 8 bit yanısıra, tıpkı Ateri oyunlarındaki gibi 5 fonksiyonun üzerinekurulmuş. Aslında 5 fonksiyonlu ve Atari oyunu benzetmesi yapmamıza bakmayın; Atari oyunları dahi minimum 8 fonksiyonlu olurdu. Buna karşın oyunun zorluk seviyesinin yüksek olması ve oyunseverleri yüksek skor yapmaya zorlaması ve bu yüzden oynayanları daha da hırslandırması; tüm bu çılgınlığın etkenleri.

Flappy Bird’ün geliştiricisi, sanki kırılan telefonların parasını kendi hesabına aktarırmışçasına günlük olarak 50 bin dolar kazanmayı başardı.

Ninja Spinki Challenges: Flappy Bird’ün geliştiricisi Dong Nguyen sinirleri bozmaya devam ediyor. Google Play Store’da yerini alan oyun, tıpkı Flappy Bird gibi çalışıyor. Yine parmak basma ve hareket hızına bağlı olarak oyunda puan kazanıp kaydedebileceğiniz oyun yine sinirlerimizi bozmaya kararlı. Bağımlılık garantili olduğu belli olan ve insanı ‘indirsem mi’ diye kara kara düşündüren bu oyunu, mobil mağazalarınızdan indirebilirsiniz!

Battletoads: Klasik Nintendo sinir bozukluğu. Bu oyun, Nintendo Switch gibi pahalı oyun konsolları için tekrar geliştirilirse, kesinlikle satın alınmamalı. Zira, halüsinatif etkilere sahip olan Battletoads, her hata sonrasında bölüme tekrar başlatıyor, eğer hiç geçmeyi başaramazsanız, oyunu baştan oynamak zorundasınız.

Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu: Dünyanın en zor oyunları kategorisinde bir uzak doğu imzası daha! Uncharted 4, Sony tarafından geliştirildi ve geçtiğimiz yılın 10 Mayıs’ında Türkiiye’de piyasaya sürüldü. Uncharted 3: Drake’s Deception'da yaşanan olayların üzerinden geçen üç yıldan sonra Nathan Drake, servet avcılığı dünyasını büyük ölçüde arkasında bıraktı. Fakat Drake’in kardeşi Sam, hayatını kurtarması için ondan yardım istiyor ve Drake'e karşı koyamayacağı bir macera teklifi sunarak kaderinin yönünü değiştiriyor. Kaptan Henry Avery’nin uzun zaman önce kaybolmuş hazinesinin peşine düşen Sam ve Drake, Madagaskar ormanlarının derinliklerindeki korsan ütopyası Libertalia'yı bulmak için yola koyuluyor. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, oyuncuları Avery'nin hazinesini aramaları için orman adalarına, uzaklara yayılmış şehirlere ve karla kaplı dağlara kadar tüm dünyada geçen bir yolculuğa götürüyor.

Oyunun en şaşırtıcı detayı ise; oyunun dublajında tiyatrocu Ege Aydan’ın görev alması oldu. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, Uncharted serisinin diğer oyunları gibi Türkçe dublaj ve orijinal seslendirmeyle oynamak isteyenler için Türkçe altyazı seçenekleriyle sunulmuştu. Oyunun yerelleştirme çalışmaları kapsamında adı ile logosu da Türkçeleştirildi ve oyun kutularının kapağında Türkçe olarak yer aldı. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu’nda Nathan Drake’i Okan Yalabık, Victor Sullivan’ı Ege Aydan, Elena’yı Ceyda Düvenci, Chloe’yi Dolunay Soysert, Zeb’i Kadir Özübek, Sam’i Rıza Karaağaçlı, Vargas’ı ise Talha Sayar seslendirdi.

Arma III: Arma 3 oyunu da, PC oyunları kategorisinde, dünyanın en zor oyunları içerisinde. Zira; oyunla ilgili ‘oyun değil, bir savaş simülasyonu’ yakıştırmaları yapılırken, Steam Yaz İndirimleri çerçevesinde en fazla indirilen oyunlardan bir tanesi oldu ve 3 yıllık geçmişine rağmen popülerliğini kaybetmediğini gösterdi. Şimdi ise, Arma 3 için yeni bir DLC paketi duyuruldu: DLC’nin işlediği içeriik ve konu aldığı International Development & Aid Project isimli örgüt, insancıl durumlara hızlı bir şekilde çözüm getiren sivil toplum örgütü. Yeni gelen grubun kendine özel kıyafetleri, araçları, gereçleri bulunmakta. Halkı dronelardan atılan broşürler aracılığıyla bilgilendirme, yeni yelekler, başlıklar, minibüs, APERS Mine Dispenser ve daha tonlarca içerik yolda olan ek paketin içerisinde mevcut. Ön siparişe açılan Arma 3: Laws of War ek paketi, 12 Eylül 2017 tarihinde çıkışını gerçekleştirecek. Eğer şimdiden satın almak isterseniz, 18 TL‘ye Arma 3’e ekleyebiliyorsunuz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler