HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın geleceği istanbul'da konuşulacak

Politika başta olmak üzere ekonomik meseleler ve dünyanın geleceği, 17-18 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek "İstanbul World Political Forumu 2012"de tartışılacak.

İkincisi düzenlenecek olan forumun bu yıl ki teması "Yeni Bir Dünya Kurmak" olarak belirlendi. İstanbul Kongre Merkezi'nde iki gün sürecek olan forumda 3 bine yakın kişi görev alacak. Başbakanlık tarafından da desteklenen "İstanbul World Political Forumu"na 56 ülkeden 200'ü konuşmacı olmak üzere 300'den fazla yabancı konuk katılacak.

Forumun tanıtım toplantısı Levent'teki Edition Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan İstanbul World Political Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, "Bu yıl ikincisi gerçekleşiyor. Uluslar arası marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 56 ülkeden 200 konuşmacı toplam 300 yabancı konuk katılacak. 100'ü aşkın ikili görüşme gerçekleşecek. 800 protokol katılımcı olacak. Türkiye'den 12 bakan katılacak. Güvenlik görevlisi, görevliler olmak üzere 3 bin kişi görev alacak.

8 milyon liralık bir bütçeyle bu forum gerçekleştiriliyor. Yapılacak ikili görüşmelerle geleceğin inşasında önemli bir rol alacağız. Sadece politika değil, ekonomik meseleler, Ortadoğu'nun geleceği, gelişmiş ülkelerin dünyanın geri kalanına bakışını ele alacağız. Ortadoğu ile ilgili algı dünyada şu an çok yoğun. Bu yüzden de dünyanın konuştuğu şeyin dışında kalamazdık. Katılımcıların çoğu Ortadoğu ve Amerika'dan. Avrupa Birliği'nden (AB) de katılımcılar var ama AB ekonomik açıdan dünyayı aşağı çeken bir durumda. Umarım düzelir ve dünya nefes alır" diye konuştu.

Forumun sponsorlarından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de Türkiye'nin dünyada her konuda rol alan bir durumda olduğunu ifade ederek, "Voleybolcu kızlarımız olimpiyatlar a katılmaya hak kazandı. Her konuda dünyanın geleceğinde rol alıyoruz. Türkiye artık değişik bir Türkiye. Bizim bu hikayeyi tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor" dedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler