HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya’ya “bir saat” ayırın

Çankaya Belediyesi Hizmet Binası, iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için düzenlenen "Dünya Saati" etkinliğinde kararacak.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından her yıl düzenlenen Dünya Saati (Earth Hour) etkinliğine bu yıl Çankaya Belediyesi de katılacak. Binlerce kurum ve milyonlarca insanın ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek istediği etkinlik kapsamında Çankaya Belediyesi de kararacak.

-"ÇANKAYA DA KARARACAK"-

Dünyanın en geniş katılımlı çevre hareketi olan ve Mart ayının son cumartesi günü gerçekleşen etkinlik bu yıl 28 Mart Cumartesi günleri saat 20.30-21.30 arası yapılacak. "Kuşların sesini duyabilmek için, balıklar için, sel baskınlarının artmaması için, çocuklara daha yeşil bir dünya bırakmak için, yaşamak ve yaşatmak için, iklim değişikliği ile mücadele ediyorum" diyen herkes gibi Çankaya Belediyesi de Dünya Saati etkinliğinde yerini alacak. Çankaya Belediyesi, başkentin merkezinde bulunan hizmet binasının ışıklarını kapatarak iklim değişikliğine karşı duyarlılığını gösterecek.

2008'den bu yana küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati eylemi önceki sene 7 kıtada, 150'den fazla ülkede, 7 binden fazla şehirde milyonlarca insan tarafından gerçekleştirildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler