HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Düzce depreminin 15. yılı

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ellerindeki fenerlerle, "Depremi unutmadık, unutturmayacağız" ve "Sağlam binalar istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) üyesi ve vatandaşlardan oluşan grup, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına konuşan DEPDER Başkanı Ayşegül Şenol Can, felaketin 15. yılında hayatını kaybeden vatandaşları saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Can, 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinde kentte toplam bin 52 vatandaşın hayatını kaybettiğini, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

" 17 Ağustos ve 12 Kasım'da yaşadığımız felaketlerin temel nedeni, bataklıkları, verimli tarım arazilerini ve dere yataklarını yerleşime açmamızdır. Kentsel planlamaya ve planlı büyümeye önem vermemiz, yapı denetiminden ve mühendislik hizmetlerinden nasibini almamış binalar yapmamız, zemine uygun yapı projeleri, usulsüz kat artış kararları, bilimselliği ve kamu yararını yok saydığımız sayısız düzenlemeler ve uygulamalardır. İmar ve kentleşmede yaptığımız hatalar nedeniyle yeniden aynı acıları yaşamamak adına deprem gerçeğinin unutulmaması ve bizlerin de unutturmaması gerekmektedir."

"Depreme hazırlıklı olmak, önceden önlem almak gerekir" diyen Can, sözlerini şöyle tamamladı:

"Deprem etkileri ile etkili mücadelenin bir ayağı unutturmamak ise biz bıktırana kadar unutturmadık. Tüm eksiklikler giderilinceye kadar hep beraber susmayacağız."

Gruptakiler, konuşmanın ardından depremin meydana geldiği 18.58'de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler