HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Düzce'de 'Hava Kirliliği Protestosu'na polis engeli

Düzce’deki hava kirliliğini protesto etmek için Valilik önüne yürümek isteyen 'Akciğer Hastaları Platformu' üyesi gruba polis izin vermedi. Grupta bulunanlar basın açıklaması ardından dağıldı.

Düzce'de 'Hava Kirliliği Protestosu'na polis engeli

Düzce'de bacalardan yükselen dumanların kentin üzerine çökmesi ve gün boyu süren kirli havayı protesto etmek isteyen Akciğer Hastaları Platformu'na üye 20 kişilik grup Düzce Valiliği önüne yürümek istedi. Grup valilik binası önünde polis engeliyle karşılaştı. Polis, grubun valilik önüne yürümesi valilik binası önünde basın açıklaması yapmasına izin vermedi. "Hayaldi gerçek oldu. Yeşil Düzce’de nefes alamaz hale geldik" yazılı pankart taşıyan grup ile polis arasında gerginlik oldu. Tartışma ardından Akciğer Hastaları Platformu üyeleri Düzce Valiliği’nin karşısında bulunan Anıtpark’a geçerek yaptıkları basın açıklamasında hava kirliliğini protesto etti.

Platform adına açıklamalarda bulunan Hüseyin Arslan, Düzce Valisi Ali İhsan Su ile yetkilileri istifaya davet ederek, şöyle dedi:

"Son günlerde ilimizde hava kirliliği had safhaya ulaşmıştır. Öyle ki dışarıda yürümek veya bir işimizi görmek iyice zorlaşmış, biz akciğer hastaları için imkansız hale gelmiştir. Biz akciğer hastaları için böyle kirli havada yaşamak başlı başına mucizedir, sıkıntıdır. Astım, KOAH, bronşit gibi akciğer hastalarının yaşam kalitesi kış mevsiminde zaten biraz azalmaktadır. Ancak bu şekilde kirli havada hiç yaşam şansımız kalmamaktadır. Sonuç olarak üzerine düşen görevleri yapmayan yetkilileri, bizlerin sağlıklı nefes alma hakkımıza engel oldukları için, çocuklarımızın geleceklerini kararttıkları için, bizlerin yaşam hakkımızı elimizden aldıkları için kınıyoruz ve istifaya davet ediyoruz. En kısa sürede evlerde yakılan kömürlerin kontrol edilmesini ve gerekirse toplanarak halkımızın zehirlenmeden ısınmasının sağlanmasını istiyoruz."

Grup üyeleri açıklama ardından dağıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler