HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GBT işlemleri ve Sabıka Kaydı sorgulama e-Devlet kapısında

Sabıka Kaydı sorgulama işlemini en hızlı şekilde e-Devlet kapısını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Sabıka Kaydı sorgulama işlemleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında sıra beklemenize gerek kalmaz.

GBT işlemleri ve Sabıka Kaydı sorgulama e-Devlet kapısında

Sabıka Kaydı Sorgulama işlemi e-Devlet'te! Kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen pek çok işlemin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak veren e-Devlet kapsamında Sabıka Kaydı Sorgulama işlemi de yapılabiliyor. e-Devlet kapısı olarak bilinen ve kullanıma açılan bu portaldan yapılabilecek pek çok işlem var. Sabıka Kaydı Sorgulama bu işlemlerden yalnızca biri. Sabıka Kaydı Sorgulama ya da e-Devlet çatısı altında yapılabilecek pek çok işlemi gerçekleştirmek için ilk yapılması gereken şey ise bir e-Devlet şifresi almak. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için önce PTT şubelerinden bir şifre almak ve kullanıcı oluşturmak gerekiyor. 2 TL karşılığında tüm PTT şubelerinde gerçekleştirilen bu işlemin ardından artık bir e-Devlet hesabına sahip oluyorsunuz.

SABIKA KAYDI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET İÇİN TIKLAYIN

e-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numarası ve size verilen ya da sizin belirlemiş olduğunuz şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapılmasının ardından Adalet Bakanlığı hizmetleri arasında bulunan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri'nin altında yer alan Adli Sicil Kaydı Sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz. e-Devlet'te Adalet Bakanlığı hizmetleri arasında yalnızca Adli Sicil Kaydı Sorgulama bulunmuyor. Bunun yanında Adli Sicil Belge Doğrulama, UYAP Portalı Avukat Girişi, UYAP Portalı Kurum Girişi, UYAP Portalı Baro Girişi ve UYAP Portalı Vatandaş Girişi hizmetlerini de e-Devlet'ten alabilirsiniz. Ayrıca pek çok kamu kurum ve kuruluşundan yapılan işlemleri de e-Devlet'te bulabilirsiniz.

SABIKA KAYDI

Sabıka Kaydı vatandaşların kesinleşmiş ceza ve güvenlik tedbirlerine, mahkumiyetine ilişkin bilgilerin bulunduğu belgelerdir. Hem adliyelerden hem de e-Devlet'ten temin edilebilmektedir. Sabıka Kaydına hangi bilgilerin kaydedileceğine ilişkin düzenleme Adli Sicil Kanunu'nun 4. maddesinde belirtilmiştir.

ADLİ SİCİL KAYDINA HANGİ BİLGİLER KAYDEDİLİR?

Sabıka Kaydında; hapis cezası kararı, hapis cezasının ertelenmesi kararı, adli para cezaları, seçenek yaptırıma çevrilen kısa süreli hapis cezaları, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma ile ilgili kararlar, Türk vatandaşı hakkında yabancı mahkemeden verilmiş ve kesinleşmiş olan mahkûmiyet kararının Türk hukuku bakımından doğurduğu hak yoksunluklarına ilişkin olarak Cumhuriyet savcısının istemi üzerine mahkemece verilen karar, ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık dolayısıyla verilen karar, ceza zamanaşımının dolduğunun tespitine ilişkin karar, genel veya özel affa ilişkin kanun; özel affa ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı, Askerî Ceza Kanununa göre verilmiş mahkûmiyet kararlarındaki ferî cezalar Sabıka Kaydına kaydedilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler